HeidelbergCement: Καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη μετά την εξαγορά της Italcementi

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για τις περικοπές κόστους φέτος απ' την εξαγορά της Italcementi SpA προχώρησε η HeidelbergCement AG, η δεύτερη μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία του κόσμου, την ώρα που τα κέρδη του δ' τριμήνου εξέπληξαν τους αναλυτές.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 11% στα 696 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η γερμανική πολυεθνική. Οι αναλυτές περίμεναν κατά μ.ο. Τα λειτουργικά κέρδη στα 645 εκατ. ευρώ κατά μ.ο.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 2% στα 3,4 δισ ευρώ.

«Παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας

οικονομίας στη διάρκεια του έτους, ήμασταν σε θέση να αυξήσουμε σημαντικά τα λειτουργικά μας κέρδη όπως αναμένετο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bernd Scheifele.

«Η αποκλειστική μας προσοχή στη βελτίωση της αποδοτικότητας και των περιθωρίων κέρδους τα πρόσφατα κέρδη, η πλεονεκτική μας γεωγραφική θέση, αλλά και η συνέχιση των επενδύσεων για την ανάπτυξη μας βοήθησαν σημαντικά», σημείωσε.

Η γερμανική εταιρεία αύξησε τον στόχο των εξοικονομήσεων που μπορεί να έχει μετά την εξαγορά της Italcementi κατά 30%, στα 400 εκα.τ ευρώ, μόλις τρεις μήνες απ' την προηγούμενη αναβάθμιση στην οποία είχε προβεί.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συμφωνήσει να εξαγοράσει την ιταλική τσιμεντοβιομηχανία προς 3,7 δισ ευρώ τον περασμένο Ιούλιο, μία κίνηση που ήλθε μετά τη συγχώνευση των μεγαλύτερων ανταγωνιστών της στην LafargeHolcim SA και αποσκοπούσε παράλληλα στη διείσδυση σε αναδυόμενες αγορές, τη νότια Ευρώπη και την Αφρική.

Η τσιμεντοβιομηχανία είπε ότι η αμερικανική και η βρετανική αγορά εμφανίζουν ενδείξεις συνεχιζόμενης ανάκαμψης, ενώ η Ευρώπη επωφελείται απ' τις χαμηλές τιμές πετρελαίου.

«Η απρόσμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας θα αποτελέσει πρόκληση φέτος, μαζί με την αστάθεια στη Μ. Ανατολή», σημειώνει η HeidelbergCement.

Keywords
Τυχαία Θέματα