Yahoo: Κλείνει μονάδες και περικόπτει θέσεις εργασίας σε μια ύστατη προσπάθεια για ανάκαμψη

Νέες περικοπές ετοιμάζει η Yahoo, με το κλείσιμο πολλών επιχειρηματικών μονάδων αλλά και μείωση έως και 15% του εργατικού δυναμικού της, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα, αφού η εταιρεία δεν έχει καταφέρει από τον Οκτώβριο του 2012, που ανέλαβε τη θέση της CEO η Marissa Mayer, να καταγράψει τα επιθυμητά κέρδη, τώρα προχωράει σε μια σειρά αλλαγών με στόχο την περικοπή των

δαπανών.

Οι νέες περικοπές, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το δ΄τρίμηνο του 2015.

Η Marissa Mayer είχε κάνει μια πρώτη αναφορά για τα σχέδιά της τον περασμένο Οκτώβριο, λέγοντας πως θα μειωθεί η παρουσία της εταιρείας σε ορισμένες περιοχές, χωρίς ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

H CEO της Yahoo, προσπαθεί να αποσυνδέσει την κύρια δραστηριότητα της Yahoo από των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων μερίδιό της στην Alibaba Group Holding Ltd. Οι ακτιβιστές επενδυτές όμως είναι δυσαρεστημένοι με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής και το μόνο που μένει να πράξουν είναι να απειλήσουν με πόλεμο για την απομάκρυνση της.

Τα έξοδα της Yahoo έχουν αυξηθεί, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας η Marissa Mayer. Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2015, τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν στα 3,9 δισ δολάρια δηλαδή έως και 20% αυξημένα σε σχέση με το 2014. Κατά την ίδια περίοδο, τα έσοδα μειώθηκαν 4% στα 3,09 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα