Ανάκαμψη των αγορών της Μ. Ανατολής στον απόηχο του πετρελαίου

Σε ανοδική πορεία κινούνται σήμερα τα χρηματιστήρια της Μ. Ανατολής, μετά την ανάκαμψη της τιμής του μαύρου χρυσού αλλά και των μετοχών σε διεθνές επίπεδο.

Ο γενικός δείκτης, DFM General, στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι ενισχύεται άνω του 5%, με τον όγκο συναλλαγών να φθάνει στα 352 εκατ., δηλαδή κατά 39% υψηλότερα από τον μέσο ημερήσιο όρο του τελευταίου 12μνου.

Κέρδη που ξεπερνούν το 5% και για την αγορά του δείκτη QE του Κατάρ, ενώ ο γενικός δείκτης ADX General στο χρηματιστήριο του Αμπού Ντάμπι ενισχύεται κατά 3,4%.

Ράλι για το χρηματιστήριο

της Σ. Αραβίας με τον Tadawul All Shares Index να ενισχύεται έως και 6,8%, αν και περιορίζει πλέον την άνοδό του στο 3,5%.

Αρκετά πιο συγκρατημένη η αγορά του Κουβέιτ, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,6%, ενώ κατά 1,5% υψηλότερα κινείται ο δείκτης MSM στο χρηματιστηρίου του Ομάν. Άνοδος 4% για τον αιγυπτιακό EGX 30 και 1,7%, ενώ κέρδη 1,7% κινείται ο ΤΑ -25.

Τα χρηματιστήρια της Μ. Ανατολής, τα οποία την προηγούμενη Κυριακή έδωσαν το σήμα για το γενικευμένο sell off που ακολούθησε σε όλες τις αγορές της υφηλίου, ανακάμπτουν στον απόηχο της επιστροφή του μαύρου χρυσού άνω των 30 δολαρίων, με το brend να ενισχύεται την Παρασκευή κατά 10% στα 32,18 δολάρια.

Την προσοχή των επενδυτών – και όχι μόνο στα χρηματιστήρια της Μ. Ανατολής – προσελκύει και το ενδεχόμενο δημόσιας εγγραφής της Saudi Aramco, όπως έχουν προαναγγείλει κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Σ. Αραβίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα