Εγκύκλιος για την αδειοδότηση μεταποιητικών εγκαταστάσεων

Οδηγίες για την έγκριση εγκαταστάσεων παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας που εκδόθηκε με αφορμή τις πρόσφατες τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η διαδικασία αδειοδότησης των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Β' μέρους του ν. 3982/2011, έχει δύο (2) στάδια:

α) το στάδιο της εγκατάστασης (αφορά τον σχεδιασμό/πρόθεση άσκησης μιας δραστηριότητας) όπου τα «αδειοδοτικά σχήματα» που υπάρχουν είναι είτε η γνωστοποίηση εγκατάστασης

είτε η έγκριση εγκατάστασης

β) το στάδιο της λειτουργίας (αφορά την υλοποίηση του σχεδιασμού/πρόθεσης), όπου τα «αδειοδοτικά σχήματα» που υπάρχουν είναι είτε η γνωστοποίηση λειτουργίας είτε η ενημέρωση για τη λειτουργία είτε η υπεύθυνη δήλωση λειτουργίας είτε η άδεια λειτουργίας. Σημειώνεται πως στο μέλλον (δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης) και στο στάδιο της λειτουργίας τα διαθέσιμα «αδειοδοτικά σχήματα» θα είναι είτε η γνωστοποίηση λειτουργίας είτε η έγκριση λειτουργίας, όπως συμβαίνει ήδη στο στάδιο της εγκατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα