Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη «βλέπουν» οι αναλυτές μετά το sell off στην Κίνα

Ανοδική πορεία αναμένεται να ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές μετοχές τις επόμενες ημέρες καθώς το πρόσφατο sell off της Κίνας τις έχει κάνει ιδιαίτερα ελκυστικές στα μάτια των επενδυτών, όπως εκτιμούν διάφοροι αναλυτές και «παίκτες» της αγοράς, μεταξύ των οποίων η Allianz και η Goldman Sachs.

«Μετά το τελευταίο sell off οι μετοχές που κοιτάμε λίγο περισσότερο είναι οι ευρωπαϊκές. Η πολιτική σκηνή σίγουρα είναι μπερδεμένη και σίγουρα θα παραμείνει

έτσι. Άλλωστε μιλάμε για την Ευρώπη» υποστηρίζει η Lucy Macdonald, επικεφαλής επενδύσεων στην Allianz Global Investors, αναφερόμενη στις μαζικές εισροές μεταναστών και τις πρόσφατες εξάρσεις τρομοκρατίας.

Το θετικό σημάδι σύμφωνα με την Macdonald προέρχεται από την οικονομία.

«Όταν κοιτάμε τα οικονομικά μεγέθη, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Ακόμα και πέρυσι είχαμε κάποια θετικά στοιχεία. Αυτό αποδίδεται στα χαμηλά επιτόκια και τις χαμηλές τιμές πετρελαίου αλλά σίγουρα έχουν συμβάλλει και οι μεταρρυθμίσεις» τονίζει.

Πρόσφατα τα στοιχεία της Markit έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη βελτιώνεται και πλέον βρίσκεται σε υψηλό τεσσάρων μηνών.

«Δεν είναι τέλεια, αλλά κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Κι αυτό είναι ενθαρρυντικό. Την ίδια στιγμή, το ευρώ κινείται πτωτικά σε σχέση με το δολάριο, κι αυτό βοηθάει» προσθέτει.

Από την πλευρά της η Goldman Sachs, η οποία παρέμενε ουδέτερη στις συστάσεις της το προηγούμενο διάστημα, τονίζει ότι στις παγκόσμιες μετοχές οι οποιεσδήποτε επιπλέον μεταπτώσεις θα παρουσιάσουν πολύ καλές ευκαιρίες για τους επενδυτές ενώ προσθέτει ότι η ίδια προτιμά τις ευρωπαϊκές μετοχές καθώς είναι φθηνότερες από τις αμερικανικές και προσφέρουν πολύ καλές προοπτικές.

"Μετά από τόση μεγάλη διακύμανση στις αγορές, αρχίζει κανείς να χτίζει το 'φράγμα΄ το οποίο δεν είχε τον Δεκέμβριο.

Υπάρχουν οι προοπτικές για αύξηση κερδών μέχρι και 10%. Η Ευρώπη θα τα πάει καλά", σημειώνει ο επενδυτικός οίκος.

Η Goldman Sachs υπολογίζει πως ο Stoxx 600 θα επιδείξει ράλι 18% τους επόμενους 12 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα