Εβδομαδιαίο ράλι για τις ευρωαγορές – Κέρδη άνω του 3%

Η ανάκαμψη στις τιμές τόσο των πρώτων υλών όσο και του πετρελαίου φαίνεται ότι καθησύχασαν αρκετά τους επενδυτές με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές αγορές να επιδοθούν σε ράλι σε εβδομαδιαία βάση.

Ο μαύρος χρυσός επέστρεψε άνω των 30 δολαρίων εδώ και αρκετές συνεδριάσεις με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για προσπάθεια της ενεργειακής αγοράς να βρει μία νέα ισορροπία, ενώ σε θετική πορεία κινήθηκαν και οι αποτιμήσεις πρώτων υλών όπως τα μέταλλα.

Αυτό

είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές αγορές μετοχών τόσο πετρελαϊκών ομίλων όσο και μεταλλευτικών εταιρειών, ενώ την ίδια ώρα οι τραπεζικές μετοχές, αν και παραμένουν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, είδαν τους επενδυτές να επιστρέφουν έστω και διστακτικά.

Πολλά σαφώς θα εξαρτηθούν για τις αγορές εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, με δεδομένη τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη 10 του μήνα αλλά και αυτή της Fed στις 16 Μαρτίου.

Εβδομαδιαία κέρδη 3,03% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, ο οποίος έκλεισε την εβδομάδα στις 341,60 μονάδες, με κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση της τάξης του 0,64%.

Στο 3,2% η εβδομαδιαία ενίσχυση τόσο για τον DAX 30 όσο και για τον CAC 40. Ο γερμανικός δείκτης διαμορφώθηκε, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, στις 9.824 μονάδες, με άνοδο 0,74%. Ελαφρώς καλύτερη η πορεία της γαλλικής αγοράς την Παρασκευή, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,92% στις 4.456 μονάδες.

Μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση για τη βρετανική αγορά, με δεδομένο ότι το Brexit εξακολουθεί να βαραίνει στις επενδυτικές συνειδήσεις, καθώς ο FTSE 100 είχε εβδομαδιαία κέρδη 1,68% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής με άνοδο 1,13% στις 6.199 μονάδες.

Ιδιαίτερα θετική πορεία, σε εβδομαδιαία βάση, για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον IBEX 35 να ενισχύεται 5,5%. Την Παρασκευή εμφάνισε κέρδη 0,51% στις 8.811 μονάδες. Άνοδος για την εβδομάδα κατά 4,5% για τον ιταλικό FTSE MIB, ενώ την Παρασκευή υποχώρησε 0,38% στις 18.278 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα