Γερμανία: Απροσδόκητη αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή

Αύξηση 2,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 0,2%.

Η παραγωγή στον κλάδο των κατασκευών σημείωσε άνοδο κατά 13,6%.

Τα μεγέθη έρχονται να επιβεβαιώσουν το ισχυρό outlook της γερμανικής οικονομίας.

Η παραγωγή, προσαρμοσμένη στα εποχικά και τα πληθωριστικά δεδομένα, σημείωσε άνοδο 2,2% έναντι του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών
Σε ετήσια βάση, η αύξηση άγγιξε το 2,5%.
Τα στοιχεία δημοσιοποιούνται

μια ημέρα μετά τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Φεβρουαρίου, που σημείωσαν άνοδο λόγω της αύξησης της εγχώριας ζήτησης.

Το 2016, η οικονομία σημείωσε επέκταση με τον γρηγορότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών και οι τελευταίοι δείκτες δηλώνουν την επιτάχυνση της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα, με την ανεργία να βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό.

Ωστόσο, οι επερχόμενες εθνικές εκλογές, το Brexit και η αβεβαιότητα για την αμερικανική πολιτική στο εμπόριο, ενδέχεται να αποτελέσουν ρίσκα για τις δαπάνες και τις επενδύσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

«Συνολικά, η παραγωγή στους τομείς μεταποίησης είχαν λαμπρές επιδόσεις κατά το α' τρίμηνο», ανακοίνωσε το γερμανικό υπ. Οικονομικών. «Σε συνδυασμό με τη θετική εικόνα στις παραγγελίες του μεταποιητικού τομέα και τους δείκτες οικονομικού κλίματος, όπως iFo και Markit, η παραγωγή στον τομεα μεταποίησης προσδίδει σιγουριά για την οικονομική δραστηριότητα κατά το α' τρίμηνο».

Η βιομηχανική παραγωγή στα επενδυτικά αγαθά σημείωσε άνοδο 1,1%, ενώ η παραγωγή στα καταναλωτικά αγαθά σημείωσε αύξηση κατά 1,4%. Στις κατασκευές η άνοδος άγγιξε το 13,6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα