Η δίαιτα που βοήθησε την Κιμ Καρντάσιαν να χάσει 30 κιλά!

Μπορεί στην Ελλάδα λίγο πολύ να σταμάτησε η φρενίτιδα των προηγούμενων χρόνων με τη δίαιτα Atkins, ειδικά αφότου εμφανίστηκαν η Dukan και η Paleo, ωστόσο οι αστέρες ακόμη υποκλίνονται στα θεαματικά της αποτελέσματα.

Τελευταίο παράδειγμα η πληθωρική τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν,

που κατάφερε να χάσει μέσα σε 7 μήνες σχεδόν 30 κιλά μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, φτάνοντας σήμερα τον στόχο των 54 κιλών! Όπως η ίδια αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη της, μετά τη γέννηση του γιου της τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αγχωθεί με τα κιλά της εγκυμοσύνης και αναρωτιόταν αν θα κατάφερνε να επανέλθει. Η λύση γι αυτήν ήταν η διάσημη δίαιτα Atkins, την οποία ακολούθησε πιστά, σε συνδυασμό με καθημερινή άσκηση και, φυσικά, συνεχή posts στο Instragram, όπου δεν παρέλειπε να ενημερώνει τους ακολούθους της για κάθε μπουκιά και κάθε γραμμάριο που έχανε!

Στο καθημερινό μενού της, λοιπόν, τον πρώτο λόγο είχαν οι πρωτεΐνες και οι υδατανθρακούχες τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, με τα γεύματα της να ακολουθούν τη "χρυσή" πεντάδα -3 κυρίως γεύματα και 2 σνακ-, ενώ κατανάλωνε όσο λιγότερους υδατάνθρακες γίνεται. Ξεκινούσε, για παράδειγμα, τη μέρα της με ομελέτα με 2 αβγά, τυρί και σπανάκι, συνέχιζε με σνακ ελληνικού γιαουρτιού με μύρτιλλα και αμύγδαλα, το μεσημέρι επέλεγε σαλάτα με κρεμώδη σάλτσα, το απόγευμα λαχανικά με χούμους και το βράδυ ψητό στήθος κοτόπουλου με μπρόκολο και σαλάτα.

Τι είναι, όμως, αυτή η διάσημη Atkins;

Η δίαιτα Atkins, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '70, ξεκίνησε ως η δίαιτα που αποκήρυσσε τους υδατάνθρακες ως εχθρούς της σιλουέτας μας. Ωστόσο, με τα χρόνια και όσο εμφανίζονταν νέες έρευνες που απενοχοποιούσαν τους υδατάνθρακες στη δίαιτα, η Atkins δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τις εξελίξεις, κάνοντας προσαρμογές στις επιτρεπόμενες και μη τροφές. Για να ξέρεις, η συγκεκριμένη δίαιτα βασίζεται σε 7 κανόνες και πραγματοποιείται σε 4 φάσεις, στις οποίες γίνονται συνεχώς προσαρμογές στο μενού.

Οι 7 εντολές της Atkins

1.Υπολογίζεις τα γραμμάρια των «καθαρών» υδατανθράκων που καταναλώνεις.
2. Τρως επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών ώστε να μην πεινάς.
3. Δεν ξεχνάς τα καλά λιπαρά.
4. Ούτε και τις φυτικές ίνες.
5. Ξεχνάς, όμως (ή τουλάχιστον αποφεύγεις όσο μπορείς) τη ζάχαρη. Σημείωσε ότι εκτός από τα γλυκά, ζάχαρη περιέχουν και τα αναψυκτικά, όπως και τα κοκτέιλ.
6. Συμπλήρωσε τη διατροφή σου με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
7. Κάνε την άσκηση τρόπο ζωής.

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα