Κλειστά τα Τέμπη - «Παρέλαση» τρακτέρ έξω από το «Μακεδονία»

Με πολύωρους αποκλεισμούς, αλλά και με επ' αόριστον «μπλοκάρισμα» οδοστρωμάτων σε ορισμένα σημεία, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία ενίσχυσης μπλόκων όπου κρίνεται απαραίτητο. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στα μπλόκα επισήμαναν ότι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου «οι πόλεις στη χώρα θα ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Κοινή συνισταμένη όλων είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, δεν πρόκειται κανείς να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

και όποιος το επιχειρήσει «θα αποτελεί κόκκινο πανί στον χώρο». Τονίζεται, δε, ότι εξακολουθούν να οργανώνονται δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τις θέσεις τους, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και προϊόντα, ενώ άλλοι γνωρίζοντας κινήσεις μελών της κυβέρνησης, διοργανώνουν μετάβαση στα συγκεκριμένα σημεία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα σήμερα, πορεία διαμαρτυρίας προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» πραγματοποίησαν αγρότες του νομού Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης και, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των διερχόμενων οχημάτων, πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το χώρο των αναχωρήσεων.

Η πομπή, την οποία και οδηγούσαν περισσότερα από δέκα τρακτέρ, πλαισιωνόταν από αγροτικά οχήματα, αλλά και πεζούς αγρότες και κτηνοτρόφους και στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα μπλόκα του αεροδρομίου και αυτό που έστησαν στην αερογέφυρα Θεσσαλονίκης, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από το νομό Χαλκιδικής, ενώ συμμετείχαν και άλλοι από τα μπλόκα των Νέων Μουδανιών, της Καλλικράτειας, του Πολυγύρου και από το χωριό Βράσταντα.

Στην κινητοποίηση δεν συμμετείχαν όσοι έχουν στήσει στο μπλόκο στα πράσινα φανάρια, πριν τη διασταύρωση του αεροδρομίου, όπου και προγραμματίζεται δίωρος αποκλεισμός το βράδυ από τις 19:00. Οι οδηγοί μπορούν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να κινούνται από τις άλλες δύο πλευρές της πόλης στα ανατολικά.



Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα