Κωτσόβολος: Επενδύει δυναμικά στην ελληνική αγορά

Η Dixons South - East Europe AEBE (Κωτσόβολος) έκλεισε με μεγάλη επιτυχία το οικονομικό έτος 2015-16, με τoν συνολικό κύκλο εργασιών της να ανέρχεται στα 366 εκατ. ευρώ, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων στα 6,7 εκατ. ευρώ, ενώ προκύπτει φόρος εισοδήματος που αντιστοιχεί στα κέρδη της περιόδου ύψους 2,4 εκατ. ευρώ. Η αύξηση του κύκλου των εργασιών ανήλθε στο 5,3% και αφορά τις πωλήσεις λιανικής, ενώ εξαιρούνται οι πωλήσεις χονδρικής. Η επιτυχημένη πορεία του προηγούμενου έτους αποτυπώθηκε

και στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της αλυσίδας κατά 2,4%, ενώ υπάρχει η βεβαιότητα ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να κινείται σε αυξητικούς ρυθμούς κερδοφορίας και την επόμενη χρονιά.

Το 2015-16 η Κωτσόβολος επένδυσε δυναμικά στην αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου της, με επενδυτικό πλάνο 5 εκατ. ευρώ, βελτιώνοντας συνεχώς τις υποδομές της και αναβαθμίζοντας υφιστάμενα καταστήματα προκειμένου να προσφέρει παγκοσμίου κλάσης εξυπηρέτηση στα 3 εκατομμύρια των πελατών της ανά την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, κατά το οικονομικό έτος 2015-16 η Κωτσόβολος ενίσχυσε το δίκτυο των καταστημάτων της με 5 νέα σημεία εξυπηρέτησης - στο Περιστέρι, στην Ελευσίνα, στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη (οδός Τσιμισκή) και την Αρτα. Επιπλέον, ριζικές ανακαινίσεις έγιναν σε 4 μεγάλα καταστήματα: συγκεκριμένα της οδού Κηφισίας 124 (Αμπελόκηποι), της Ηλιούπολης (επί της Λ. Βουλιαγμένης), της Αγίας Παρασκευής και της Γλυφάδας.

Κατά το τρέχον οικονομικό έτος 2016-17 (έναρξη Μάιος 2016) εγκαινιάστηκαν ήδη καταστήματα στα Μουδανιά Χαλκιδικής, στο Αίγιο, στην οδό Σταδίου, στον Χολαργό και στο κέντρο της Πάτρας, ενώ έγιναν ανακαινίσεις σε υπάρχοντα καταστήματα, όπως αυτά της Νέας Ερυθραίας (επί της Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας), του Ηρακλείου Κρήτης, του Βόλου, των Χανίων και του Ψυχικού. Σε αυτά τα καταστήματα εφαρμόζουν την πιο σύγχρονη μορφή και δομή καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη.

Ο εκσυγχρονισμός των καταστημάτων της Κωτσόβολος έχει στόχο την αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας των πελατών σε όλα τα κανάλια διανομής. Ειδικά στα καταστήματα της εταιρείας δημιουργούνται χώροι χρήσης, δοκιμής και διάδρασης των προϊόντων μας με τους πελάτες έτσι ώστε οι αγορές τους να γίνονται βάσει βιωματικής εμπειρίας, αλλά και καθοδήγησης από τα εξειδικευμένα στελέχη μας που έχουν κατά μέσο όρο άνω των 10 ετών εργασιακή γνώση στο αντικείμενό τους. Οι επενδύσεις δε στην επέκταση του δικτύου επέφεραν και αύξηση στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Ετσι, το 2015-16 προστέθηκαν 238 νέες θέσεις εργασίας, με την εταιρεία να μετρά πλέον 2.169 εργαζομένους.

Στόχος της Κωτσόβολος είναι να αποτελεί με διαφορά την καλύτερη εταιρεία λιανικής, που βελτιώνει έμπρακτα τη ζωή όλων των καταναλωτών παντού και συνεχώς, φέρνοντας πρώτη τις τεχνολογικές εξελίξεις, εστιάζοντας στις ανάγκες τους και προσφέροντας καινοτόμες λύσεις και μια κορυφαία αγοραστική εμπειρία. Στην Ελλάδα η Κωτσόβολος διαθέτει 95 φυσικά καταστήματα και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.kotsovolos.gr, ενώ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών, η οποία αποτυπώνεται απόλυτα σε νούμερα, αφού ετησίως πραγματοποιούνται 350.000 κατ' οίκον παραδόσεις, 160.000 εγκαταστάσεις και συντηρήσεις και 60.000 επισκευές συσκευών τεχνολογίας. Παράλληλα, οι μετρήσεις ικανοποίησης πελατείας που διεξάγονται σε μηνιαία βάση έφεραν την Κωτσόβολος το 2015-16 στα καλύτερα αποτελέσματα της δεκαετίας, με συνολικό δείκτη net promoter score άνω του 80%.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για τη νέα χρόνια;

Η Κωτσόβολος θα συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην ελληνική αγορά, με επενδυτικό πλάνο που αγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις θα αφορούν στην περαιτέρω βελτίωση του δικτύου ανά την Ελλάδα. Η εταιρεία υλοποιεί ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού με στόχο την εισαγωγή νέων μεθόδων προσωποποιημένης εξυπηρέτησης για τους πελάτες της.

Αναδημοσίευση από την ειδική έκδοση Business Stories του Πρώτου Θέματος (1η Ιανουαρίου 2017)

Keywords
Τυχαία Θέματα