Μιχ. Τσαμάζ: Η καρποφορία των επενδύσεων στα δίκτυα

Διαβάζοντας τις πρώτες κιόλας σελίδες της ετήσιας οικονομικής έκθεσης του ΟΤΕ η εικόνα για την πορεία ενός από τους λίγους πλέον επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα που συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στο διαρκές αναπτυξιακό πρόταγμα είναι η εξής: Ο ΟΤΕ διατηρεί την εδραιωμένη ηγετική του θέση σε μια αγορά – την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών- που το 2016 κατέγραψε τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης μετά από

καιρό.

Η εικόνα του ΟΤΕ αλλά και ο ρόλος και η θέση του στην αγορά είναι συνδυασμένη με την παρουσία στο τιμόνι του, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μιχάλη Τσαμάζ.

«Παρά το δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο Όμιλος ΟΤΕ για ακόμη μια χρονιά εδραίωσε την ηγετική του θέση στην εγχώρια αγορά, ενώ διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την λειτουργική του κερδοφορία», επισημαίνουν οι συντάκτες της Έκθεσης του ΔΣ για το 2016 και καταγράφουν – σε σύνοψη- τις βασικές επιδόσεις του ΟΤΕ την χρονιά που πέρασε: α) αύξηση στα έσοδα σταθερής Ελλάδας για 2η συνεχόμενη χρονιά (μετά από 8 χρόνια πτώσης), β) αύξηση στους πελάτες ευρυζωνικότητας (εστιάζοντας στις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς), γ) διεύρυνση της πελατειακής βάσης συνδρομητικής τηλεόρασης σε πάνω από 500 χιλιάδες, κατακτώντας την πρωτιά σε μερίδιο πελατών, δ) ενίσχυση της ηγετικής θέσης στο B2B κερδίζοντας σημαντικότατα έργα στον κλάδο του ICT.

Το 2016 ήταν και η χρονιά που ο ΟΤΕ υλοποίησε σημαντικές επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς και κατάφερε να εδραιώσει στην συνείδηση των πελατών της την COSMOTE ως την ενιαία εμπορική επωνυμία, αυξάνοντας το «αποτύπωμα» της σε βασικές αξίες, σε σχέση με τις 2 ξεχωριστές μάρκες σταθερής και κινητής.

Ο ίδιος ο κ. Τσαμάζ με αφορμή και την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων Δ' τριμήνου 2016, είχε την ευκαιρία να επισημάνει και τα εξής : «Με ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο, πετύχαμε, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, την αύξηση των εσόδων μας σε ετήσια βάση. Τα συνολικά έσοδα του έτους ενισχύθηκαν από τις συνεχιζόμενες ισχυρές επιδόσεις μας στην Ελλάδα, όπου οι επενδύσεις μας σε δίκτυα έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Είναι στρατηγική μας απόφαση να αυξήσουμε σημαντικά το επενδυτικό μας πλάνο για το 2017. Δημιουργούμε τα δίκτυα του μέλλοντος, καλύπτοντας τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή».

Αν και η διοίκηση του ΟΤΕ δεν αναμένει «να αντιστραφούν οι υφιστάμενες τάσεις στα επόμενα τρίμηνα», η επιλογή τους για συνέχιση των επενδύσεων «σε νέες τεχνολογίες, υποδομές και σε περιεχόμενο τηλεόρασης ώστε να είναι ανταγωνιστικός και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών του σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον» θεωρείται δεδομένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα