Ο έλεγχος των διαφημίσεων του δημοσίου και το αρνί του Πάσχα!!!

Δεν μας έφτανε η υπάρχουσα γραφειοκρατία πλάκωσε και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας !!! Όλα πρέπει να περνούν και να ελέγχονται από ένα κεντρικό σύστημα εντός της γενικής Γραμματείας όπου οι υπόχρεοι – υπουργεία, φορείς αυτοδιοίκησης, δημόσιοι επιχειρήσεις και οργανισμοί κ.λπ- πρέπει να αποστέλλουν τα δέοντα.

Άλλωστε, το λέει και το σχετικό εδάφιο του συριζαϊκού νόμου: « Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ασκεί εποπτεία στα Υπουργεία και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατά την έννοια των διατάξεων του Κεφαλαίου

Α' του ν. 3429/2005 (Α' 314), όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις της παρ. 1α του άρθρου 1 του ν. 3899/2010 (Α' 212), ως προς την εφαρμογή των επικοινωνιακών τους προγραμμάτων και δράσεων με βάση το στρατηγικό σχέδιο της παραγράφου 1. Ο τρόπος και η διαδικασία άσκησης της εποπτείας καθορίζονται με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Βεβαίως, το κεντρικό σύστημα έχει ονοματεπώνυμο: Ελευθέριος Κρέτσος. Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το σύστημα φτιάχνεται – υπάρχει και η σχετική εγκύκλιος 19/5.1.2016- για να ελεγχθεί η ροή της μεγάλης διαφημιστικής ύλης του δημοσίου προς τα media και μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Έφτασε ήδη Μάρτιος – άνοιξη δηλαδή- και οι φάκελοι για την διαφημιστική προβολή τουριστικών προορισμών από την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά συσσωρεύονται δίχως απάντηση. Προφανώς, στις ανηφοριές του Παντείου – στη περιοχή εδρεύει η εν λόγω Γενική Γραμματεία- φαίνεται πως είναι της λογικής και καιρό (χρόνο) έχουμε και «εδώ υπάρχουν πολιτικά ζητήματα»!!! Με αυτά και εκείνα, το Πάσχα θα περάσει ανεκμετάλλευτο για πολλές περιοχές της χώρας και η αγωνία θα κτυπήσει κόκκινο για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα