Οι επιδόσεις Πούτιν στην οικονομία, υπολείπονται των παγκόσμιων φιλοδοξιών του

Η παρουσία του Vlabimir Putin στο πρώτο φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη για τη νέα του θητεία αυτή την εβδομάδα, αποτελεί μια ευκαιρία για τον Ρώσο ηγέτη να αναδείξει τη γεωπολιτική του εμβέλεια, με ηγέτες από την Ιαπωνία και τη Γαλλία να τον συνοδεύουν στη σκηνή. Αυτή είναι μια απόκλιση από αυτό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια,

όταν πολλοί δυτικοί κορυφαίοι αξιωματούχοι έμειναν μακριά από την εκδήλωση εν μέσω σπειροειδών εντάσεων.

Ωστόσο, η ισχυρή πολιτική προσέλευση στην έκθεση του Κρεμλίνου για επιχειρήσεις και επενδυτές έρχεται σε αντίθεση με τα τουλάχιστον μέτρια οικονομικά αποτελέσματα του Πούτιν. Ακόμα και με την πρόσφατη ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, η επιτάχυνση της ρωσικής οικονομίας είναι αβέβαιη και το ρούβλι ακόμα αδύναμο. Ένα φωτεινό σημείο είναι ο χαμηλός πληθωρισμός, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να επανεκκινήσουν οι επενδύσεις, οι οποίες παρεμποδίζονται από τις κυρώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από ένα εχθρικό επιχειρηματικό κλίμα στην περιοχή. Η προσέλευση στο φόρουμ των μεγάλων διευθυντικών στελεχών σε παγκόσμιο επίπεδο, εξακολουθεί να είναι χαμηλή.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η μόχλευση του Putin στην παγκόσμια οικονομία εξασθενεί, δεν ενισχύεται.

Ενώ ο Putin έχει υποσχεθεί να επιτύχει μια «αποφασιστική πρόοδο» στο βιοτικό επίπεδο στη νέα του θητεία, οι προβλέψεις δείχνουν ότι η ανάπτυξη υστερεί σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι η Ρωσία θα χάσει έδαφος και δεν θα αποκομίσει κέρδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα