Πρόταση για ανώτατο φορολογικό συντελεστή στο 50%

του Κωστή Πλάντζου

Κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στους θεσμούς το σχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος για το 2016.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος θα είναι τουλάχιστον 50%, ενώ κατά πληροφορίες υπήρχαν εισηγήσεις και για πάνω από 60%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αλλαγές θα υπάρξουν επιπλέον έσοδα τουλάχιστον 290 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ δεν προβλέπει ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Πάντως,

ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί οι κλίμακες εισοδήματος.

Σε ό,τι αφορά τυχόν αλλαγές στη φορολογία των αγροτών αρμόδιες πηγές αρνήθηκαν να απαντήσουν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν περιληφθούν τελικά στην ελληνική πρόταση και αλλαγές για τη φορολογία εισοδήματος των αγροτών.

Παράλληλα δεν έγινε γνωστό και το νέο καθεστώς που θα ισχύσει για τα εισοδήματα από ενοίκια, που υπολογίζεται ότι θα πρέπει να αποφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό 142,2 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, προς παράταση για ένα μήνα, από τις 15 Φεβρουαρίου στις 15 Μαρτίου, οδεύει το ισχύον καθεστώς προστασίας στα δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία, μέχρι να υπάρξει επαρκής χρόνος να συμφωνηθούν και να ψηφιστούν οι νέες ρυθμίσεις.

Αυτό προκύπτει από το νέο γύρο διαπραγματεύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χίλτον με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα