Ρέγκλινγκ: Επείγον να ξεκινήσει η αξιολόγηση - Θέμα ρευστότητας τους επόμενους μήνες

Τον εφιάλτη της ρευστότητας για την ελληνική οικονομία επανέφερε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά το τέλος του Γιούρογκρουπ πως «είναι επείγον να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση.

«Το θέμα τις ρευστότητας θα αρχίσει να εμφανίζεται τους επόμενους μήνες όπου υπάρχουν υποχρεώσεις (της Αθήνας), ύψους 4 δισ.», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαικού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ παρέθεσε τα στοιχεία της χρηματοδότησης

της Ελλάδας λέγοντας πως έχουν διατεθεί από τον μηχανισμό περί τα 86 δισ ευρώ συνολικά για την Ελλάδα, τα οποία τελικά δεν θα χρειαστούν όλα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια του προγράμματος.

Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση καθώς η ελληνική οικονομία θα πρέπει να καλύψει δανειακές υποχρεώσεις ύψους περίπου 4 δισ. μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2016.

Παράλληλα ο Κλάους Ρέγκλινγκ συμπλήρωσε πως υπάρχει επίσης το ζήτημα του πρωτογενούς ελλείματος στην ελληνική οικονομία, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, όμως θετικό είναι το γεγονός πως η οικονομία παρουσιάζει χαμηλότερη ύφεση για το 2015 από ότι οι θεσμοί είχαν υπολογισεί, άρα αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα