Ρώσοι και Κούρδοι προειδοποιούν την Τουρκία

H Ρωσία υποσχέθηκε να διαφυλάξει τους Κούρδους πολεμιστές στη Συρία εάν υπάρξει επίθεση από την Τουρκία, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μεγάλο πόλεμο», σύμφωνα με τον απεσταλμένο των Κούρδων μαχητών στη Μόσχα.

«Λαμβάνουμε αυτή την απειλή πολύ σοβαρά, αφού το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας είναι ένα κόμμα πολέμου», ανέφερε ο Rodi Osman, επικεφαλής των απεσταλμένων των Κούρδων της Συρίας. «Η Ρωσία θα απαντήσει εάν υπάρξει

μία εισβολή. Δεν είναι μόνο θέμα δικό μας αλλά θέμα για την κυριαρχία της Συρίας».

Οι παρούσες καταστάσεις στη Συρία έχουν δημιουργήσει ένα επικίνδυνο μείγμα το οποίο δεν φαίνεται να «ηρεμεί» από τις προσπάθειες για εκεχειρία. Η Τουρκία φοβάται για επέλαση των Κούρδων στα σύνορά της. Αλλά μία αντεπιχείρηση θα μπορούσε να την φέρει αντιμέτωπη με τη Μόσχα.

Η Τουρκία βομβάρδισε τις θέσεις των Κούρδων από το Σαββατοκύριακο. Επίσης, ο Ahmet Davutoglu κατηγόρησε τους Κούρδους, ευθέως, για την τρομοκρατική επίθεση την Τετάρτη στην Άγκυρα.

Η Ρωσία έχει αναφέρει πως βοηθά τους Κούρδους της Συρίας με πολεμοφόδια, σύμφωνα με τον Nikolai Kovalyov, πρώην διοικητή της περιβόητης FSB. Επίσης, ανέφερε πως τα ρωσικά μαχητικά θα απαντήσουν με βομβαρδισμούς εάν οι Τούρκοι εισβάλλουν στη Συρία.

Keywords
Αναζητήσεις
syria
Τυχαία Θέματα