Σταθεροποίηση μετά το ράλι για τη Wall Street

Με οριακές διακυμάνσεις κινούνται στην πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας οι αμερικανικές αγορές, μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών, το οποίο αποδόθηκε στην «πίστη» των επενδυτών ότι η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ τελικά θα αποδειχθεί ευεργετική για την ανάπτυξη της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.

Κέρδη 0,15% για τον Dow Jones στις 18.876 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται μόλις 0,04% στις 2.165 μονάδες, ενώ κατά 0,26% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.223 μονάδες.

«Οι αγορές αποδεικνύουν ότι οι επενδυτές

εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα σχέδια που έχει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη δημοσιονομική πολιτική είναι καλά και ως εκ τούτου φροντίζουν να «ρίξουν» χρήματα στις μετοχές», τονίζει ο Naeem Aslam, αναλυτής της Think Maters, ο οποίος προσθέτει ότι η «προσεγμένη» ομιλία του κ. Τραμπ μετά την εκλογή του, μοιάζει να απομακρύνει αρκετές ανησυχίες τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Μάλιστα ο κ. Τραμπ, σε συνέντευξή του στη γνωστή εκπομπή του CBS «60 Λεπτά» («60 Minutes»), μεταξύ άλλων, ζήτησε από τους οπαδούς του να σταματήσουν να επιτίθεται στις μειονότητες καθώς «πρέπει να ενώσουμε τη χώρα», προσθέτοντας, πάντως, ότι δεν θα υπαναχωρήσει της προεκλογικής του δέσμευσης για απέλαση των παράνομων μεταναστών.

Ράλι για τον δείκτη δολαρίου, ο οποίος ξεπέρασε τις 100,8 μονάδες, με το ευρώ να υποχωρεί περίπου 1% στο 1,072 δολ. και το γεν να εμφανίζει απώλειες υψηλότερες του 1,6% στα 108,38 γεν ανά δολάριο.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το ράλι για τον δείκτη δολαρίου αποτυπώνει τη βεβαιότητα των επενδυτών ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίαση Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα