Συγκρατημένα κέρδη στην Ασία

Υπό πίεση βρέθηκαν οι ασιατικοί δείκτες, που τελικά σημείωσαν συγκρατημένα κέρδη, καθώς αυξάνονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα, ενώ, αργότερα, εντός της ημέρας, αναμένονται τα πρακτικά της Fed.

H Βόρεια Κορέα ισχυρίστηκε ότι ο πύραυλος που εκτόξευσε την Τρίτη ήταν ένας διηπειρωτικός πύραυλος ικανός να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή μεγάλου βάρους.

Ο πύραυλος κατέπεσε στην ιαπωνική ΑΟΖ.

Η Νότια Κορέα και στρατεύματα των ΗΠΑ εκτόξευσαν πυραύλους στα ύδατα ανοιχτά της Νότιας Κορέας για να δείξουν τις δικές τους δυνατότητες πλήγματος.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson κάλεσε σε παγκόσμια δράση έναντι της πυρηνικής απειλής της Πιονγιανγκ, αν και δεν ήταν ξεκάθαρα σαφές ποια νέα μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,25%, στην Αυστραλία ο έχασε 0,35%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά 0,33%.

Οι κινεζικές αγορές σημείωσαν επίσης άνοδο με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να ενισχλυεται κατά 0,39% και τον Shanghai Composite 0,62%.

Στην Κίνα ανακοινώθηκε ότι ο ΡΜΙ υπηρεσιών της Caixin υποχώρησε στις 51,6 μονάδες τον Ιούνιο από τις 52,8 μονάδες το Μάιο. Ο σύνθετος PMI υποχώρησε στις 51,1 μονάδες έναντι 51,5 τον Μάιο.

Σήμερα, στο μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της συνεδρίασης Ιουνίου της Fed για να διαπιστωθεί πόσο πιθανή είναι μια αύξηση των επιτοκίων φέτος.

Στα πρακτικά του Μαΐου, αρκετοί συμμετέχοντες εξέφρασαν ανησυχίες για το ότι οι σφιχτές συνθήκες εργασίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν πληθωριστικούς κινδύνους, αν και άλλοι είδαν ένα πτωτικό ρίσκο για τον πληθωρισμό, αναφέρει ο Kevin Harris, της Roubini Global Economics.

Keywords
Τυχαία Θέματα