Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία Τσίπρα

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Τις εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το προσφυγικό, ενώ η ομιλία του Πρωθυπουργού αναμένεται στις 10.00.

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναμένεται να στείλει μήνυμα στους εταίρους ότι θα πρέπει

να αναλάβουν το κόστος που τους αναλογεί στο προσφυγικό πρόβλημα, ενόψει και της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το θέμα.

Η Αθήνα θα επιμείνει για υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων αναλογικά στις χώρες της Ε.Ε., με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πληθυσμό της, αναλογεί το 1/50 του συνόλου των προσφύγων, ενώ θα ζητήσει να ισχύσει η συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία και η αναχαίτιση των προσφυγικών ροών στη γειτονική χώρα.

Στην ατζέντα θα βρεθεί και η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, η ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, η ομαλή λειτουργία της Συνθήκης του Σένγκεν.

«Όπλο» στη φαρέτρα του πρωθυπουργού αύριο, το κοινό ανακοινωθέν από το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής, το οποίο φέρει τις υπογραφές όλων πλην των κκ. Κουτσούμπα και Λεβέντη.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου υπουργών στη Σμύρνη, για ο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα