Μαξίμου: Έχουμε «ανακωχή» - Καμμένος: Επιμένω στην παραίτηση Μουζάλα


Σε διαφορετικό κλίμα οι διαρροές από την κυβέρνηση λίγο πριν τα μεσάνυχτα από το tweet που ανέβασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αμέσως μετά - «Επιμένω στις θέσεις μου» - Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους και μεσολαβητική προσπάθεια Παππά-Κουίκ με επίσκεψη στο σπίτι του υπουργού Εθνικής Άμυνας για να πέσουν οι πολύ υψηλοί τόνοι

Σε «ανακωχή» προχώρησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος αργά το βράδυ της Τετάρτης. Μετά από τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, οι δύο εταίροι συμφώνησαν οι τελικές αποφάσεις για την παραίτηση Μουζάλα να ληφθούν μετά την επιστροφή του ενός από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες και του άλλου από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η συμφωνία δίνει χρόνο στις δύο πλευρές να καθορίσουν τη στάση τους με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και όπως προκύπτει οι όποιες αποφάσεις μετατίθενται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδος. Ωστόσο, η συμφωνία ερμηνεύεται ως υποχώρηση Καμμένου ο οποίος λίγη ώρα πριν διέρρεε ότι ματαιώνει το ταξίδι στις ΗΠΑ, μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα από το Πεντάγωνο και καλεί σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση τους αρχηγούς των επιτελείων.

Σύμφωνα με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, αν ο κ. Μουζάλας δεν είχε παραιτηθεί ή απομακρυνθεί μέχρι τις 9 το πρωί της Πέμπτης από την κυβέρνηση ο ίδιος θα υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά δεν θα έριχνε την κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί «σκληρό ροκ» ανάμεσα στους δύο συμμάχους. Ο πρωθυπουργός απαντώντας στο τελεσίγραφο- Καμμένου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε αποφασισμένος να μην κάνει πίσω διαμηνύοντας προς τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ ότι «Δεν υποχωρώ. Όποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%».

Μάλιστα οι πιο στενοί συνεργάτες των δύο αρχηγών, Νίκος Παππάς και Τέρενς Κουίκ βρέθηκαν στο σπίτι του Πάνου Καμμένου, αναζητώντας λύση με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και προσπαθώντας να αλλάξουν τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα