Το κομπόδεμα των παλαιών συντρόφων

Ο Χρήστος Λάσκος δεν είναι ένας άγνωστος για τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μέλος της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος από την οποία παραιτήθηκε στα τέλη Αυγούστου του 2015.

Επιπλέον, ήταν ο μόνιμος και σταθερός συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον οποίο έχουν συνυπογράψει τα βιβλία «22 πράγματα που μας λένε για την ελληνική κρίση και δεν είναι έτσι» (2012) και «Χωρίς επιστροφή - Από τον Κέυνς στη Θάτσερ: Καπιταλιστικές κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός» (2011).

Ο Χρήστος Λάσκος είναι οικονομολόγος

και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος φυσικής και οικονομικών και έχει κάνει μεταπτυχιακές-διδακτορικές σπουδές στη φιλοσοφία και την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού της Αριστεράς, υπεύθυνος του Τμήματος Θεωρίας. Αλλά, αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

Ο παλαιός σύντροφος του μνημονιακού υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με ένα κείμενο του που δημοσιεύεται στο site της Θεσσαλονίκης alter thess ενημερώνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν βρέχει»! Μάλιστα, το κείμενο παρέμβασης του έχει ως τίτλο «Ανοιχτό γράμμα στον Αλέξη Τσίπρα, δυό χρόνια μετά».

Πολύ μου αρέσουν τα «ανοχτά γράμματα» ειδικά όταν περιέχουν επισημάνσεις όπως η ακόλουθη: «Έχουν περάσει δυό χρόνια από την εποχή της επέλασης της ελπίδας και, ενώ, από καιρού εις καιρόν, γίνεται επίκληση του ηθικού πλεονεκτήματος, οι βουλευτές συνεχίζουν να παίρνουν περίπου 7000 ευρώ, οι δε κάποιοι από τους κυβερνητικούς που «τηρούν τη συμφωνία», μόνο (!) 5000. Με απλά λόγια, σε μια περίοδο ραγδαίας και ασταμάτητης φτωχοποίησης της μεγάλης πλειοψηφίας, περνάνε μια χαρά και φτιάχνουν και κομπόδεμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα