Τσίπρας στο Canal+: Σε έξι μήνες η Ελλάδα περνάει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

Συνέντευξη στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal + παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στη δύσκολη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού, στο προσφυγικό αλλά και τις προοπτικές της χώρας μας να ανακάμψει και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

"Η συμφωνία εμπεριέχει ένα συμβιβασμό με στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αυτή η σπορά που έγινε στην Ευρώπη από την ελληνική αντίσταση να πάει και στις άλλες χώρες. Διανύουμε περίοδο γενικευμένης κρίσης στην Ευρώπη", είπε ο πρωθυπουργός

και πρόσθεσε:

"Πέρα από την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουμε την προσφυγική κρίση αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δημιουργούν ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας. Βρισκόμαστε μπροστά σε κινδύνους, δημιουργείται γόνιμο έδαφος για να καλλιεργηθεί η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, αντιλήψεις που θα καταστρέψουν την Ευρώπη. Είναι ώρα για πλατιά ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, για αλλαγή πορείας".

Αφήνοντας αιχμές κατά των επικριτών της χώρας, είπε πως όσοι πιστεύουν ότι δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις το κάνουν εσκεμμένα επειδή δεν θέλουν να προχωρήσει η χώρα και πρόσθεσε ότι "βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πρώτη αξιολόγηση και το βήμα αυτό ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης".

Μάλιστα επιτίθεται και κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων λέγοντας ότι τα τελευταία 20 χρόνια κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει το ασφαλιστικό παρά το γεγονός ότι το σύστημα οδηγείτο σε αδιέξοδο. Πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση προσεγγίζει το θέμα με κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και ετοιμότητα να συγκρουστεί.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σίγουρος για τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τόνισε πως "ο δρόμος για να βγει η χώρα από τη σκληρή επιτροπεία των δανειστών είναι να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα κρατώντας τις κόκκινες γραμμές μας, και να απαιτούμε από τους εταίρους μας να υλοποιήσουν και αυτοί τις δικές τους δεσμεύσεις".

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του, που αποσπάσματά της θα μεταδοθούν απόψε και ολόκληρη θα μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς στην ιστοσελίδα του Canal +, εκτιμά πως σε έξι μήνες η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ο πρωθυπουργός τονίζει:

"Υπάρχουν κοινοί κανόνες για όλους και όχι a la carte. Ορισμένες χώρες που κλείνουν τα σύνορα τους, κρατούν αντιευρωπαϊκή στάση. Οι χώρες υποδοχής πρέπει να υποστηριχθούν. Ταυτόχρονα, πρέπει να σταματήσει αυτό το δράμα του πνιγμού εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά, στις θάλασσες της Ευρώπης, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο".

Keywords
Τυχαία Θέματα