Βρετανοί συνταξιούχοι που ζουν στο εξωτερικό, ίσως χάσουν τις ιδιωτικές τους συντάξεις

Ως κάτοικος της Ισπανίας επί πολλά χρόνια, ο Βρετανός εκπατρισμένος συνταξιούχος John Barlow δεν είχε καμμία συμμετοχή στην απόφαση της χώρας του να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφύγει τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Όπως και χιλιάδες Βρετανοί συνταξιούχοι που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Barlow, ηλικίας 72 ετών σήμερα,

θα μπορούσε να χάσει την πρόσβαση στην ιδιωτική σύνταξή του, εκτός εάν η Βρετανία και οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές καταλήξουν σε συμφωνία που επιτρέπει την συνέχιση των σχετικών πληρωμών μετά το Brexit. Λιγότερο από ένα χρόνο πριν από την επίσημη ημερομηνία εξόδου, οι δύο πλευρές δεν έχουν καν αρχίσει να συζητούν το ζήτημα των διασυνοριακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αφήνοντας τους συνταξιούχους, όπως ο Barlow να μην είναι σίγουροι για το μέλλον.

"Βασίζομαι αποκλειστικά σε αυτές τις συντάξεις", δήλωσε ο Barlow, ο οποίος ζει στη Μαδρίτη επί 36 χρόνια. "Αν οι συνταξιοδοτικές πληρωμές σταματήσουν, θα πρέπει να πουλήσω το σπίτι μου στη Μαδρίτη και να βρώ έσοδα προς το ζην".

Υπάρχουν 38 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στην Ευρώπη εκτός της Βρετανίας και έχουν συμβόλαια με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την Nicky Morgan, πρόεδρο της Επιτροπής Διακυβέρνησης του Κοινοβουλίου. Αυτό περιλαμβάνει πολλούς ομογενείς με ιδιωτικές συντάξεις οι οποίοι καλύπτονται από τους λεγόμενους κανόνες περί διαβατηρίων για χρηματοπιστωτικές εταιρείες που πιθανώς δεν θα συνεχίσουν να υπάρχουν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας. Η Ισπανία φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό πολιτών της Μεγάλης Βρετανίας πάνω από 65 ετών, ακολουθούμενη από τη Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η ONS και η Eurostat.

Keywords
Τυχαία Θέματα