Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου λόγω αύξησης του αριθμού των λειτουργικών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ

Περαιτέρω υποχώρηση καταγράφουν σήμερα, Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, από τα υψηλά επίπεδα που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδας λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για τη συνέχιση της υπερπροσφοράς πετρελαίου στις αγορές, καθώς ο αριθμός των λειτουργικών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, η τιμή

του αμερικάνικου αργού υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 55 σεντς στα 38,67 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη Παρασκευή η τιμή του αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Δεκεμβρίου, στα 41,20 δολάρια το βαρέλι, πριν υποχωρήσει κατά 2% στα 39,44 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του brent σημειώνει πτώση κατά 33 σεντς στα 40,65 δολάρια το βαρέλι. Στην τελευταία συνεδρίαση η τιμή του άγγιξε τα 42,54 δολάρια το βαρέλι.

Η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου που υπάρχει έχει ως αποτέλεσμα να «χτυπήσει» τις τιμές του αργού πετρελαίου οι οποίες έφτασαν σε χαμηλά ενός έτους, με την τιμή του brent να φτάνει ακόμα και στα 27 δολάρια το βαρέλι και του αμερικάνικου αργού περίπου στα 26 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα