50 λύκοι από Λαμία προς Δυτική Φθιώτιδα – έφαγαν αγελάδες 500 κιλών

21:31 17/11/2023 - Πηγή: iHunt
50 λύκοι από Λαμία προς Δυτική Φθιώτιδα – έφαγαν αγελάδες 500 κιλών

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται πλέον ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας αναφορικά με την παρουσία των λύκων. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Λαμίας, Γιάννης Καρέλλης στον Lamia polis 87.7, το τελευταίο διάστημα από την Λαμία

προς την Δυτική Φθιώτιδα εντοπίζονται περίπου 50 “άτομα” λύκων που έχουν επιτεθεί σε διάφορα ζώα αλλά και σε κυνηγόσκυλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Αγέλη αγριογούρουνων πετάχτηκε σε δρόμο του Πηλίου – Σώθηκαν από θαύμα δύο οδηγοί

Μάλιστα επισήμανε ότι χρειάζεται καταγραφή και διαχείριση και για τον λόγο αυτό θα επισκεφθούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μαζί με τους κτηνοτρόφους για να ζητήσουμε λύση στο θέμα.

“Έχουν εντοπιστεί 50 “άτομα” λύκων από Λαμία προς Δυτική Φθιώτιδα το τελευταίο διάστημα από τον κυνηγετικό σύλλογο Λαμίας, όταν πριν 2-3 μήνες ήταν κάτω από 10. Οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την αναπαραγωγή και την αύξηση του πληθυσμού όπως επίσης και την εμφάνιση άλλων ζώων που είχαμε ξεχάσει, όπως για παράδειγμα της αρκούδας. Μάλιστα οι λύκοι έφαγαν 2 αγελάδες 500 κιλών στην περιοχή του Παλιουρίου-Καστρί” τόνισε αρχικά συμπληρώνοντας στην συνέχεια:

“Το ζητούμενο είναι ότι οι λύκοι άρχισαν να επιτίθενται στα κυνηγόσκυλα που σημαίνει ότι έρχονται σε επαφή και με τους κυνηγούς για αυτό επικρατεί φόβος γιατί ως μοναδικό εργαλείο άμυνας των κυνηγών είναι το όπλο και μάλιστα δεν μπορούμε να πυροβολήσουμε προς αυτούς αλλά μόνο στον αέρα. Και μόνο τώρα που έχουν όπλο στα χέρια τους.

Το καλοκαίρι και τους άλλους μήνες που δεν έχουμε όπλο τι θα γίνει δηλαδή; Σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους θα πάμε στην περιφέρεια και θα ζητήσουμε λύση. Θα ζητήσουμε καταγραφή πληθυσμού και μετά αφού καταγραφεί ότι υπάρχει υπερπληθυσμός να προχωρήσουμε στην διαχείριση σου”.

The post 50 λύκοι από Λαμία προς Δυτική Φθιώτιδα – έφαγαν αγελάδες 500 κιλών appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαμία, Δυτική Φθιώτιδα –, 500,lamia, dytiki fthiotida –, 500