Διάσωση ζαρκαδιού από τον Κ.Σ. Καναλλακίου και την Ε’ ΚΟΗ…VIDEO

04:35 12/5/2024 - Πηγή: iHunt

Τυχερό μέσα στην ατυχία του στάθηκε πριν μερικές μέρες ένα νεαρό θηλυκό ζαρκάδι στο Καναλλάκι της Πρέβεζας. Άτυχο γιατί είχε πέσει σε ένα αρδευτικό φρεάτιο βάθους 3 μέτρων, πάνω από το χωριό Κλεισούρα και θα είχε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο και τυχερό γιατί το εντόπισαν ο κ. Κώστας και ο κ. Αποστόλης, κτηνοτρόφοι οι οποίοι άμεσα ειδοποίησαν τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καναλλακίου, Χρήστο Χριστοδούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Η Ε’ ΚΟΗ στην Έκθεση Κυνηγεσία 2024…VIDEO

Λόγω μεγάλου μήκους του αρδευτικού φρεατίου

και για να μην στρεσαριστεί περαιτέρω το ζαρκάδι ο κ. Χριστοδούλου ζήτησε την συνδρομή της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, οπότε με εντολή του Προέδρου, Νίκου Παπαγρηγορίου στο σημείο έφτασε άμεσα Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας εξοπλισμένος με drone.

Το ζαρκάδι εντοπίστηκε εύκολα και από εκεί και πέρα όλα τέλειωσαν όμορφα και γρήγορα, αφού χάρη στην ευστροφία των συναδέλφων κυνηγών, σε συγκεκριμένο σημείο στήθηκαν 2 – 3 μπετοφόρμ και κόντρα πλακέ οικοδομής μαζί με 5 μπάλες άχυρο για γέφυρα τα οποία το ζώο χρησιμοποίησε για να βγει έξω και να επιστρέψει στην φύση.

Το παρακάτω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αμέτρητα άλλα παρόμοια (διασώσεις ελαφιών, υδρόβιων πτηνών, μπεκατσών, ζαρκαδιών, πελαργών, διάφορων αρπακτικών πτηνών ακόμα και δελφινιών) και αποδεικνύει περίτρανα και για πολλοστή φορά ότι οι Κυνηγοί (με Κ κεφαλαίο) είναι αναμφισβήτητα οι πανταχού παρών, άμισθοι φύλακες άγγελοι της άγριας ζωής και ενίοτε είναι εκείνοι που θα διδάξουν ήθος και κυνηγετική παιδεία !!!

Αλέξανδρος Παλαιολόγος

Το άρθρο Διάσωση ζαρκαδιού από τον Κ.Σ. Καναλλακίου και την Ε’ ΚΟΗ…VIDEO εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα