Το νέο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου θα εγκαινιάσει ο Καμμένος

Τις εντυπωσιακές, ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών, υπόγειες εγκαταστάσεις του νέου Εθνικού Κέντρου Αεροπορικού Ελέγχου (ΕΚΑΕ) στο Κουτσόχερο έξω από την Λάρισα, πρόκειται να εγκαινιάσει μεθαύριο Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του που θα πραγματοποιήσει εκεί, στις έδρες της 1ης Στρατιάς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.


Οι εγκαταστάσεις αυτές κατασκευάστηκαν από το ΝΑΤΟ,

προκειμένου να φιλοξενήσουν εκεί το επιχειρησιακό αρχηγείο του Συμμαχικού Αεροπορικού Στρατηγείου CAOC-7, που λειτούργησε για χρόνια, με διοικητή τον εκάστοτε Έλληνα Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, ο οποίος έτσι είχε δύο «καπέλλα» (δύο Διοικήσεις, ελληνική και συμμαχική).


Ως γνωστόν, με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, το CAOC-7, όπως και όλα τα υπόλοιπα CAOC, καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν με πιο συγκεντρωτικές (και περισσότερο οικονομικές) δομές. ΄΄Ετσι λοιπόν οι θαυμάσιες αυτές εγκαταστάσεις παρέμειναν στην Ελλάδα, στην ΠΑ πιο συγκεκριμένα, που φρόντισε να τα αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο μεταφέροντας εκεί όλες τις λειτουργίες του ΕΚΑΕ – τον γνωστό «λαβύρινθο» - από την 110 ΠΜ που έδρευε ως τώρα, στις νέες εγκαταστάσεις του στο Κουτσόχερο.
Μαζί με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο μαζί του θα είναι και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, καθώς στον νέο υπουργό θα γίνουν πλήρεις ενημερώσεις στις έδρες της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα