Among The Sleep Review

Θέλω τη μαμά μου και το αρκουδάκι μου!

Πρόλογος

Κάθε άνθρωπος μπορεί να φανταστεί πολλά με το μυαλό του και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όλοι γνωρίζουμε ότι η τεράστια φαντασία, μας οδηγεί στο να δημιουργήσουμε έναν δικό μας πλασματικό κόσμο, στον οποίο μπορούμε να κάνουμε και να αναπαραστήσουμε ό,τι επιθυμούμε. Αυτό το φαινόμενο το συναντάμε συχνά, κυρίως στα παιδιά. Αλλά τι γίνεται όταν σε μια τέτοια περίπτωση εμπλέκεται ένα δίχρονο μωρό, ένα ζωντανό λούτρινο μικρό αρκουδάκι που μιλάει, μια μητέρα που περικλείεται από μυστήριο

και μία παρουσία την οποία την νιώθουμε κάθε στιγμή να μας παρατηρεί; Σε αυτό θέλει να δώσει απάντηση το Among The Sleep της Krillbite Studios.

Ιστορία

Το Among The Sleep σας τοποθετεί στο ρόλο ενός δίχρονου αγοριού, όπου μαζί με την μητέρα του γιορτάζουν τα δεύτερα γενέθλιά του και ως σύνηθως οι εορτάζοντες λαμβάνουν δώρο. Το δώρο είναι ένα αρκουδάκι που ονομάζεται Teddy , με το αγόρι ενθουσιασμένο με το νέο του παιχνίδι, συνοδεύεται επάνω στο δωμάτιό του προκειμένου να παίξει.Ο Teddy ωστόσο αποδεικνύεται ένα ζωντανό λούτρινο παιχνιδάκι και του συστήνεται. Στην συνέχεια, οι δυό τους εισέρχονται σε μια ντουλάπα όπου το παιδί ξεκινάει να βλέπει τρομακτικά πράγματα. Ωστόσο, ο Teddy του λέει ότι όποτε το παιδί φοβάται μπορεί να τον κρατάει αγκαλιά για να ηρεμεί, και αυτό κάνει. Η μητέρα, μετά απο λίγο, ανακαλύπτει το παιδί που είχε κρυφτεί και τον βάζει για ύπνο. Το ίδιο βράδυ το παιδί ξυπνάει σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον και βλέπει ότι ο Teddy καθώς και η μητέρα του είναι εξαφανισμένοι. Λίγο αργότερα βρίσκει το αρκουδάκι κοντά στο πληντύριο του σπιτιού και οι δυο τους ξεκινούν μία μεγάλη περιπέτεια γεμάτη τρόμο, με σκόπο να βρούν την μητέρα του.

Gameplay

H Krillbite Games κατλαφερε και έδωσε στον κόσμο ένα πραγματικό horror game. Καταρχάς, το γεγονός ότι είσαι ένα δίχρονο παιδί κάνει το παιχνίδι αυτόματα, ακόμα πιο συνταρρακτικό από ότι είναι διαφοροποιώντας το από τα άλλα horror games που συνήθως ελέγχεις κάποιον ενήλικα. Σαν παιδί οι δυνατότητες είναι αρκετά περιορισμένες, άρα το μόνο που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου είναι να ξεφύγεις από το τέρας που σε κυνηγά. Ένα πολύ θετικό στοιχείο του παιχνιδιού, είναι πως σε κάθε στιγμή του, νιώθεις μία παρουσία δίπλα σου, που παρατηρεί κάθε κίνησή σου. Επίσης τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά, έχουν δημιουργηθεί με μεγάλη φαντασία και το καθένα είναι τρομακτικό για το δικό του λόγο. Τα σκηνικά περιλαμβάνουν μικρά κυβάκια, διάφορες ζωγραφιές και άλλα στοιχεία που υποδεικνύουν την ηλικία του πρωταγωνιστή. Το γεγονός ότι παίζεις σαν νήπιο, κάνει τον κόσμο γύρω σου να μοιάζει απίστευτα τρομακτικός και μεγάλος, κάτι που ωστόσο υποδεικνύει και το μήνυμα του παιχνιδιού. Δηλαδή ότι όποια πρόκληση και αν έχεις μπροστά σου, ανεξαρτήτως συνθηκών θα κληθείς να τις αντιμετωπίσεις, ενώ ο Teddy, που στην ροή της πλοκής του παιχνιδιού αποδεικνύεται τεράστια βοήθεια, συμβολίζει τον φίλο που θα σε βοηθήσει μέχρι το τέλος. Επίσης τα γραφικά και ο ήχος συμβάλλουν και αυτά στο να κάνουν το παιχνίδι ακόμα καλύτερο και το τέρας πιο απειλητικό από ποτέ. Ωστόσο, το Among The Sleep έχει και αυτό τα αρνητικά του. Το παιχνίδι μας αφήνει με ένα ακαταλαβίστικο ending που δεν μπορείς να καταλάβεις αν τελικά είχε ευτυχισμένο ή άσχημο τέλος για το παιδί και την οικογένειά του, ενώ σε μερικά σημεία μερικές φορές καταντάει ολίγον βαρετό, παρ’όλο που νιώθεις την παρουσία του μυστηριώδους αυτού πλάσματος δίπλα σου να σε καταδιώκει.

Επίλογος

Μολονότι υπάρχουν και μερικά αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι, το Among The Sleep είναι ένα αρκετά καλό παιχνίδι από την Krillbite. Καταφέρνει να μεταφέρει το μήνυμά του, ωστόσο θα μπορούσε να είναι και καλύτερο για να έχουμε μια ομορφότερη ανάμνηση από αυτό. Το Among The Sleep μας δείνχει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και πως ό,τι κι αν τοποθετηθεί μπροστά σου μπορείς να το αντιμετωπίσεις και να βγείς νικητής προκειμένου να φτάσεις τον στόχο σου.

Θετικά

- Οι κινήσεις σου στο περιβάλλον και ο τρόπος του gameplay τονίζουν ότι παίζεις σαν νήπιο.
- Καλά γραφικά .
- Τρομερός ήχος που βοηθάει στο να δειχθεί η τρομακτική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού
- Δημιουργικά και τρομακτικά περιβάλλοντα
- Η ύπαρξη του Teddy

Αρνητικά

- Ακαταλαβίστικο ending
- Το παιχνίδι σε ορισμένα σημεία καταντάει βαρετό.

Ταυτότητα παιχνιδιού

Βαθμολογία : 7.8/10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για review : PC
Είδος : Adventure, Survival Horror
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29/05/2014
Κυκλοφορεί για : PS4, PC, OS X, Linux
Εκδότρια Εταιρεία : Krillbite Studios
Εταιρεία Ανάπτυξης : Κrillbite Studios
Επίσημη Ιστοσελίδα : http://www.krillbite.com/ats/

Μου αρέσει(2)Δεν μου αρέσει(0)

Keywords
Τυχαία Θέματα