BAFTA TV: Σνόμπαραν το “The Crown” στα τηλεοπτικά βραβεία – Οι μεγάλοι νικητές

11:50 13/5/2024 - Πηγή: InStyle

Το Happy Valley και το Top Boy ήταν οι μεγάλοι νικητές στα τηλεοπτικά βραβεία BAFTA 2024, που πραγματοποιήθηκαν στο Royal Festival Hall του Λονδίνου το βράδυ της Κυριακής.

Η Sarah Lancashire απέσπασε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για τον εμβληματικό της ρόλο ως αρχιφύλακας Catherine Cawood στο Happy Valley του BBC.

Η Sarah κέρδισε την Anne Reid (Η έκτη εντολή), την Bella Ramsey (The Last of Us) και τη Helena Bonham Carter (Nolly) στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου. Στην κατηγορία καλύτερης γυναικείας ερμηνείας κέρδισε επίσης τις Siobhan Finneran για το Happy Valley και Lesley Manville για το The Crown.

#HappyValley‘s Sarah Lancashire on “totally unexpected” BAFTA TV Awards win: “I am very shocked indeed”https://t.co/1Ylc3FvMwx pic.twitter.com/yXHVkVplUB

Radio Times (@RadioTimes) May 12, 2024

Στο μεταξύ, σοκαριστικό ήταν το γεγονός ότι η πρωταγωνίστρια του The Crown, Elizabeth Debicki, έχασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, σε μια απογοητευτική βραδιά για τη σειρά του Netflix, η οποία έφυγε με άδεια χέρια παρά τις οκτώ υποψηφιότητες.

Η Jasmine Jobson του Top Boy πήρε το βραβείο για τον απίστευτο ρόλο της ως Jaq στη σειρά του Netflix για τη διακίνηση ναρκωτικών.

At the #BAFTA TV Awards, the final season of the critically acclaimed Netflix series #TopBoy was named best drama, with star Jasmine Jobson also named best supporting actress for her portrayal of Jaq Lawrence pic.twitter.com/pgMecXPRTO

Sky News (@SkyNews) May 12, 2024

Ήταν μια καλή βραδιά για το Top Boy, καθώς η σειρά κέρδισε επίσης στην κατηγορία δραματική σειρά, επκρατώντας των Happy Valley, The Gold και Slow Horses. Στην κατηγορία αυτή αναμενόταν να κερδίσει το Happy Valley κάτι που προκάλεσε δυσαρέσκεια από τους θαυμαστέςς της σειράς.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο παραγωγός Charles Steel ευχαρίστησε το Netflix και την ομάδα παραγωγής της σειράς.

Επιπλέον, ο Timothy Spall κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού τη βραδιά για τον ρόλο του στην Έκτη Εντολή – μια σειρά αληθινών εγκλημάτων που βασίζεται στις δολοφονίες του Peter Farquhar και της Ann Moore-Martin. Παραλαμβάνοντας το BAFTA, αστειεύτηκε με τους θεατές να ψάξουν στο IMDB για λεπτομέρειες σχετικά με όσους συμμετείχαν στην παράσταση, επειδή δεν είχε ετοιμάσει ομιλία.

“Acting is a stupid thing, it’s a soppy old thing, standing up pretending to be someone…”

Timothy Spall wins Best Actor at the #BAFTA TV Awards 2024 pic.twitter.com/soaerDXS67

Sky News (@SkyNews) May 12, 2024

Ο Matthew Macfadyen κέρδισε το βραβείο καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά Succession.

Το Βραβείο Αξέχαστης Στιγμής πήγε επίσης στο Happy Valley για την τελική αναμέτρηση της Catherine Cawood και του Tommy Lee Royce στην κουζίνα στο BBC One, με τη Victoria και τον David Beckham να χάνουν το βραβείο.

Το Strictly Come Dancing κέρδισε το βραβείο Bafta καλύτερης ψυχαγωγίας, νικώντας εκπομπές όπως το Hannah Waddingham: Home For Christmas. Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Joe Lycett παρέλαβε το βραβείο ψυχαγωγικών επιδόσεων για το Late Night Lycett και φόρεσε ένα ιδιόμορφο ασημένιο ρούχο στη σκηνή. Ντύθηκε βασίλισσα Ελισάβετ αφού έχασε ένα στοίχημα με τις θείες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα