Eurovision 2024: Η συγκλονιστική ερμηνεία του Slimane για τη Γαλλία “γονάτισε” κοινό και τηλεθεατές

21:33 10/5/2024 - Πηγή: InStyle

Ο Slimane και η αισθαντική μπαλάντα του “Mon Amour” θεωρούνταν φαβορί από την πρώτη στιγμή για την κατάκτηση της Eurovision με πολλούς να λένε ότι ήρθε η στιγμή να έρθει ξανά το τρόπαιο στη Γαλλία, ενόψει μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι φέτος.

Με τη χθεσινοβραδινή εμφάνισή του ο Slimane

επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, καθώς η συγκλονιστική ερμηνεία του συγκίνησε και προκάλεσε ανατριχίλα τόσο στο κοινό στο στάδιο όσο και στους τηλεθεατές.

Ο Γάλλος ερμηνευτής “γέμισε” το στάδιο με τη λιτή και εξίσου καθηλωτική παρουσία του και κυρίως με τη σταθερή, υπέροχη φωνή του. Το εύρος της φωνής του και η απλή συνοδεία πιάνου έκοψαν την ανάσα.

Το αποκορύφωμα της εμφάνισης ήταν η στιγμή που ο Slimane απομακρύνθηκε δύο μέτρα από το μικρόφωνο και τραγούδησε το τελευταίο ρεφρέν a’capella, συγκλονίζοντας με την ερμηνεία του και παραδίδοντας μια δυνατή μπαλάντα με αυτό το ανεπανάληπτο γαλλικό savoir-faire, όπως γράφουν οι διοργανωτές της Eurovision στον λογαριασμό στο Instagram.

O 34χρονος Slimane τραγουδά από τα 12 του χρόνια. Άρχισε να ανεβάζει μουσική στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των δικών του συνθέσεων όπως τα “Toi et moi”, “Je n’y suis pour rien”, “Salem” και “Amour Impossible” το τελευταίο ως ντουέτο με την Princesse Sofia. Πριν από το γαλλικό The Voice, πήρε μέρος σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς, όπως το Nouvelle Star το 2009, το X Factor το 2011, το Encore une chance το 2012 και το Je veux signer chez AZ. Ερμηνεύσε κατά τη διάρκεια του Star Music Beach Tour το 2012 με τον Richard Cross.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SLIMANE (@slimane)

Το 2015, απέκτησε δευτερεύοντα ρόλο στο γαλλικό μιούζικαλ Marie-Antoinette et le Chevalier de Maison-Rouge του Didier Barbelivien που κυκλοφόρησε το 2017.

Το 2016, σε ηλικία 26 ετών, πέρασε από οντισιόν για την 5η σεζόν του The Voice: la plus belle voix τραγουδώντας το “À fleur de toi”. Και οι τέσσερις κριτές γύρισαν τις καρέκλες τους. Στις 14 Μαΐου 2016, κέρδισε τον τίτλο με το 33% των ψήφων του κοινού, κερδίζοντας τον συνάδελφό του φιναλίστ, MB14.

Το “Mon amour” είναι ένα τραγούδι που περιγράφεται ως “ωδή στο ρομαντισμό και την αγάπη”. Γράφηκε γύρω στο 2022 κατά τη διάρκεια μιας μουσικής περιοδείας, με το τραγούδι να είναι εμπνευσμένο από τις εμπειρίες του Slimane στη Γενεύη. Σύμφωνα με τον Slimane, το τραγούδι γι’ αυτόν είναι “μια επιστολή αγάπης στις ευρωπαϊκές καρδιές”, ενώ μεγάλο μέρος της μουσικής του βασίζεται κυρίως στην αγάπη. Συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ως μέσο για να μοιραστεί τη δουλειά του, τη μουσική του και να εκπροσωπήσει τη Γαλλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα