The Devil Wears Prada: Πώς είναι να δουλεύεις στ’ αλήθεια σε ένα περιοδικό μόδας; 5 μύθοι που καταρρίπτονται

Η εργασία σε ένα περιοδικό μόδας συχνά αποτελεί το όνειρο πολλών ανθρώπων. Η ιδέα του να βρίσκεσαι πάντα περιτριγυρισμένη από την αίγλη της μόδας, να έχεις πρόσβαση σε ατελείωτα είδη πολυτελείας και να είσαι πάντα πρώτη στις τελευταίες τάσεις είναι ένα όνειρο που ενισχύεται από μια παραμυθένια φαντασίωση.

Στην πραγματικότητα, η εργασία σε έναν τέτοιο χώρο αναμειγνύει το πάθος για το στιλ με την απαιτητική φύση της βιομηχανίας. Και, αν και η ταινία “The Devil Wears Prada” παρουσίασε ένα εντυπωσιακό, αλλά ιδεατό, πλαίσιο εργασίας στον

κόσμο της μόδας, η πραγματικότητα μπορεί να αποκαλύψει μια πιο πολυπλοκότερη και πολυδιάστατη εικόνα.

Ισχύουν άραγε όλα αυτά που παρουσιάστηκαν μέσα στην ταινία ή μερικές αντιλήψεις ανήκουν πλέον στα κλισέ που θα καταρρίψουμε;

To “The Devil wears Prada” κλείνει τα 16 χρόνια: Flashback στα καλύτερα looksΌλες ντύνονται άψογα (και όλες φοράνε ψηλοτάκουνα!)

Μύθος! Το ότι όλες στο χώρο της μόδας ντύνονται άψογα είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Ενώ η κομψότητα είναι αδιαμφισβήτητα κλειδί στη βιομηχανία αυτή, η άνεση και η αυθεντικότητα έχουν μπει σε πρώτο πλάνο. Στην πραγματικότητα, σε ένα περιοδικό μόδας η καθεμία αποτυπώνει το δικό της στιλ. Υπάρχουν μέρες που θα ντυθούμε κομψά, στιλάτα, εναλλακτικά, και με τις τελευταίες τάσεις. Υπάρχουν κι άλλες που θα ρίξουμε πάνω μας ότι βρούμε μπροστά μας. Στιλάτα ναι, αλλά άψογα σίγουρα όχι. Κι όσο για τα ψηλοτάκουνα, είναι πολύ λίγες αυτές που θα τολμήσουν να περάσουν μια ολόκληρη και τόσο απαιτητική μέρα πάνω σε 12 πόντους τακούνι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bosh Babe (@boshbabexoxo)

Στον χώρο της μόδας, καμία δεν τρώει

Μύθος, μύθος, μύθος! Η αντίληψη ότι στον χώρο της μόδας καμία δεν τρώει είναι ένα απομεινάρι από το παρελθόν. Η σύγχρονη μόδα προάγει την ιδέα της διαφορετικότητας και της αυθεντικότητας. Το size zero αποτελεί πια ένα κατάλοιπο. Σε αυτόν τον χώρο, όλα τα σώματα χωράνε. Τώρα, αν κάποια δεν τρώει και πολύ πιθανότατα θα είναι λόγω περιορισμένου χρόνου…

Η ντουλάπα ενός περιοδικού μόδας είναι παράδεισος

Μύθος. Μακάρι να ήταν όλες οι ντουλάπες σαν αυτή της ταινίας The Devil Wears Prada, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση η πραγματικότητα απέχει από τη φαντασίωση. Η ντουλάπα ενός πραγματικού περιοδικού μπορεί να αποτελεί ένα χώρο δημιουργικής αναζήτησης, αλλά δεν είναι πάντα τόσο οργανωμένη και γοητευτική όπως παρουσιάζεται. Κι επίσης, σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν δανείζονται από μέσα της ρούχα!

Όταν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος φτάνει στο γραφείο, δημιουργείται πανικός

Μύθος και αλήθεια. Αν και δεν υπάρχει συνεχής πανικός, η προσέλευση υψηλόβαθμων ατόμων είναι σίγουρα αφορμή για μια πιο συγκεντρωμένη και αυστηρή ατμόσφαιρα. Σίγουρα δεν θα αλλάζαμε παπούτσια για να το υποδεχτούμε, αλλά δεν θα πίναμε κι ανέμελες το καφεδάκι μας, κάνοντας ατέλειωτο κους-κους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Rebel Heart (@rebelheartblog)

Όταν προσωπική σου ζωή είναι έτοιμη να καταρρεύσει, έχει έρθει η ώρα για προαγωγή

Μύθος και αλήθεια. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε δουλειά. Λογικό είναι, αν είσαι πλήρως αφοσιωμένη στη δουλειά σου, κάποια στιγμή να πάρεις προαγωγή. Η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής θα αποτελεί πάντα πρόκληση και η προαγωγή δεν πρέπει να είναι η αιτία για την υποβάθμιση της προσωπικής ευτυχίας. Με προγραμματισμό και όρια, τα δύο αυτά μπορούν να συνυπάρξουν μια χαρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ET Canada (@etcanada)

Και κάτι τελευταίο… Όχι, δεν είναι όλες όσες δουλεύουν σε περιοδικό μόδας «κακές», ούτε και συμπεριφέρονται με σνομπισμό. Στην πραγματικότητα, είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ακριβώς σαν κι εσάς με λίγο παραπάνω… passion for fashion.

MMG: Τι είναι τα Modern Mean Girls και γιατί η μόδα έχει εμμονή μαζί τους;

Keywords
Τυχαία Θέματα