Πονεμένα Πόδια: 3 σπιτικές μάσκες για απαλά πέλματα

20:30 21/1/2024 - Πηγή: InStyle

Συχνά παραμελούμε τη φροντίδα των ποδιών, το σημείο που υποφέρει περισσότερο και εν τέλει φέρνει το άβολο συναίσθημα των σκασμένων και πονεμένων πελμάτων. Είναι καιρός να αλλάξουμε αυτήν την αδιαφορία και να προσφέρουμε στα πόδια μας την απαλότητα που τους αξίζει, αφού, στο τέλος της ημέρας, αυτά είναι που μας στηρίζουν καθημερινά. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Εύκολα! Απλά ανοίξτε το ντουλάπι της κουζίνας σας και ανακαλύψτε τα συστατικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε τις πιο αποτελεσματικές μάσκες ποδιών.

Μάσκα για ξηρό και
ερεθισμένο δέρμα

Για όσες αντιμετωπίζουν ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα, αυτή η μάσκα είναι η ιδανική λύση. Χρησιμοποιώντας απλά αυγό, μπανάνα, γάλα, μέλι, και ελαιόλαδο, δημιουργείτε ένα απαλό αλλά αποτελεσματικό μείγμα. Μπορείτε να απλώσετε μια λεπτή στρώση στα πόδια σας και να την αφήσετε να δράσει για 40 λεπτά πριν την αφαιρέσετε με ένα ήπιο καθαριστικό. Η μάσκα αυτή προσφέρει ενυδάτωση και απολέπιση και είναι ιδανική για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natural HI Honey (@naturalhihoney)

Μάσκα για απολέπιση

Για όσες ψάχνουν απολέπιση του νεκρού δέρματος, αυτή η απλή μάσκα είναι η τέλεια επιλογή. Με χυμό λεμονιού, κουρκουμά και καφέ, δημιουργείτε ένα αναζωογονητικό μείγμα που εκτός των άλλων, θα δροσίσει και τα πόδια σας. Αφού απαλύνετε το δέρμα με ζεστό νερό, απλώνετε τη μάσκα και την αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά περίπου προτού την αφαιρέσετε. Μπορείτε να κάνετε και απαλό μασάζ για καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Don Ehrenbeck (@the_real_don_ehrenbeck)

Μάσκα για ενυδάτωση και απολέπιση

Και τέλος, για όσες επιθυμούν ενυδάτωση και απολέπιση μαζί, αυτό το scrub είναι μονόδρομος. Χρησιμοποιώντας ζάχαρη, ελαιόλαδο, μέλι και έλαιο λεβάντας, δημιουργείτε ένα αρωματικό scrub. Αυτό θα αφήσει τα πόδια σας πιο βελούδινα από ποτέ. Αφού προετοιμάσετε τα πόδια σας με ένα ζεστό ποδόλουτρο, απλώνετε το scrub και το αφήνετε να δράσει. Πριν το αφαιρέσετε, κάνετε και πάλι κυκλικό μασάζ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olea Essence (@oleaessence)

Πριν καταφύγετε σε θεραπείες, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις σπιτικές μάσκες ποδιών για να τους προσφέρετε τη φροντίδα που τους αξίζει. Απλά, απολαύστε την ευεξία τους χωρίς πολλά κόστη και με ευχάριστο τρόπο!

Keywords
Τυχαία Θέματα