Πρίγκιπας Harry: Νέες αιχμές κατά της βασιλικής οικογένειας και των Ανακτόρων

09:51 29/3/2023 - Πηγή: InStyle

Ο πρίγκιπας Harry ήταν να μην κάνει την αρχή. Τώρα δεν σταματά τις επιθέσεις κατά της οικογένειάς του και κυρίως κατά των Ανακτόρων.

Ο δούκας του Σάσεξ, που βρίσκεται στο Λονδίνο για την εκδίκαση της νομικής υπόθεσης κατά την οποία ο ίδιος και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες μηνύουν την Associated Newspapers Ltd (ANL), εκδότη της Daily Mail και της Mail on Sunday, για παράνομη συλλογή πληροφοριών, κατέθεσε μαρτυρία στην

οποία λέει ότι τον ανάγκασαν να υιοθετήσει την πολιτική της οικογένειάς του “ποτέ δεν παραπονιέμαι, ποτέ δεν εξηγώ” όταν συναλλάσσεται με τα μέσα ενημέρωσης.

“Μετά τον θάνατο της μητέρας μου το 1997, όταν ήμουν 12 ετών, και τη μεταχείρισή της από τον Τύπο, είχα πάντα μια δύσκολη σχέση με τον Τύπο“, είπε, αναφερόμενος στη μητέρα του, πριγκίπισσα Diana. “Ωστόσο, ως μέλος του θεσμού η πολιτική ήταν “ποτέ δεν παραπονιέμαι, ποτέ δεν εξηγώ”. Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση- ήμουν αναγκασμένος να την αποδεχθώ. Ως επί το πλείστον, αποδέχθηκα το ενδιαφέρον για την άσκηση των δημόσιων καθηκόντων μου.”

Prince Harry has been in court in London for a second day during a surprise UK trip. #PrinceHarry pic.twitter.com/mbRZdKkqKX

London Live (@LondonLive) March 28, 2023

Ωστόσο, ο πρίγκιπας Harry είπε ότι όταν άρχισε να βγαίνει με τη Meghan Markle “προβληματιζόταν όλο και περισσότερο από την προσέγγιση της μη ανάληψης δράσης κατά του Τύπου μετά τις φαύλες επίμονες επιθέσεις, την παρενόχληση και τα παρεμβατικά, ενίοτε ρατσιστικά άρθρα που αφορούν στη Meghan.” Πρόσθεσε ότι η κατάσταση χειροτέρεψε με την εγκυμοσύνη της Meghan και τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, πρίγκιπα Archie, τον Μάιο του 2019.

Ο πρίγκιπας Harry δήλωσε ότι έλαβε γνώση ότι έχει αξίωση κατά του News Group Newspapers για τηλεφωνικές υποκλοπές, την οποία θα μπορούσε να εγείρει το 2018.

“Το Παλάτι αναμφίβολα μου απέκρυπτε πληροφορίες για μεγάλο χρονικό διάστημα σχετικά με το χακάρισμα του τηλεφώνου μου από την NGN και αυτό έγινε σαφές μόνο τα τελευταία χρόνια, καθώς διεκδίκησα τη δική μου αξίωση με διαφορετικές νομικές συμβουλές και εκπροσώπηση“, δήλωσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Ο Harry πρόσθεσε: “Δεν είναι υπερβολή να πω ότι η φούσκα έσκασε, όσον αφορά στα όσα γνώριζα, το 2020, όταν μετακόμισα από το Ηνωμένο Βασίλειο.” Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan μετεγκαταστάθηκαν στην πατρίδα της, την Καλιφόρνια, εκείνη τη χρονιά, αφού παραιτήθηκαν από τον ρόλο τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

“Μέχρι σήμερα, υπάρχουν μέλη της βασιλικής οικογένειας και φίλοι μου που μπορεί να έχουν στοχοποιηθεί από την NGN και δεν έχω ιδέα αν έχουν ή δεν έχουν εγείρει αξιώσεις“, συνέχισε. “Ποτέ δεν υπήρξε κάποια κεντρική συζήτηση μεταξύ μας σχετικά με το ποιος είχε εγείρει αξιώσεις, καθώς κάθε γραφείο του Παλατιού είναι απομονωμένο. Υπάρχει αυτή η εσφαλμένη αντίληψη ότι είμαστε όλοι σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ μας, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.”

Look at Prince Harry, where are the boo’s All I see is people trying to get his picture you go, Harry you know you’re my man pic.twitter.com/cXXNQs5Zi6

— Turkey1976 (@gayleLackey11) March 27, 2023

Ο πρίγκιπας Harry δήλωσε ότι ο ισχυρισμός “δεν αφορούσε μόνο εμένα.” “Προβάλλω αυτή την αξίωση επειδή αγαπώ τη χώρα μου και παραμένω βαθιά ανήσυχος για την ανεξέλεγκτη δύναμη, επιρροή και εγκληματικότητα της Associated,”, δήλωσε. “Τα στοιχεία που έχω δει δείχνουν ότι οι δημοσιογράφοι της Associated είναι εγκληματίες με δημοσιογραφικές εξουσίες που πρέπει να ανησυχούν τον καθένα μας. Το βρετανικό κοινό αξίζει να γνωρίζει την πλήρη έκταση αυτής της συγκάλυψης και θεωρώ καθήκον μου να την αποκαλύψω.”

Αφού έκανε μια αιφνιδιαστική εμφάνιση στο Ανώτατο Δικαστήριο τη Δευτέρα, ο δούκας του Σάσεξ επέστρεψε την Τρίτη για τη δεύτερη ημέρα της νομικής υπόθεσης στην οποία ο ίδιος και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες – μεταξύ των οποίων ο Elton John, ο σύζυγος του τραγουδιστή David Furnish, η Elizabeth Hurley, το μέλος του Κοινοβουλίου Doreen Lawrence και η πρώην σύζυγος του Jude Law Sadie Frost – μηνύουν την ANL.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται στην αγωγή ότι οι παράνομες πρακτικές περιλάμβαναν την τοποθέτηση κοριών στα αυτοκίνητα και τα σπίτια τους από ιδιωτικούς ερευνητές, την κρυφή καταγραφή ιδιωτικών τηλεφωνικών κλήσεων, την πληρωμή αστυνομικών “με διεφθαρμένους δεσμούς με ιδιωτικούς ερευνητές” για ευαίσθητες πληροφορίες, την πλαστοπροσωπία για την απόκτηση ιατρικών πληροφοριών από νοσοκομεία και εγκαταστάσεις περίθαλψης και την παράνομη χειραγώγηση για την πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικά ιστορικά και άλλες οικονομικές συναλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα