Το αγοράκι της φωτογραφίας είναι σήμερα ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος – Ποιος είναι;

11:01 25/2/2024 - Πηγή: InStyle

Το αγοράκι της φωτογραφίας είναι σήμερα διάσημος ηθοποιός, ταλαντούχος σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1992 σε ένα επεισόδιο της θρυλικής σειράς “Οι Απαράδεκτοι” ενώ τη δεκαετία 1999-2010 έγραψε το σενάριο για πέντε σειρές εκ των οποίων κάποιες σκηνοθέτησε με μεγάλη επιτυχία.

Με μια πιο προσεκτική ματιά στη φωτογραφία εύκολα μπορεί κανείς να τον αναγνωρίσει.

Πηγαίνει κάπου το μυαλό σας;

Ο λόγος για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία από την παιδική του ηλικία ανάρτησε ο ίδιος πρόσφατα στο λογαριασμό του στο Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christopher Papakaliatis (@christopherpapakaliatis)

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1975. Ο πατέρας του, Μανώλης Παπακαλιάτης, είναι από την Κρήτη και η μητέρα του Villy Malami είναι ελληνικής καταγωγής από τη Νότια Αφρική. Χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν τεσσάρων ετών και έκτοτε μεγάλωσε στην Αθήνα με την μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του, Φίλιππο. Έχει ακόμα δύο αδέλφια από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του, τον Στέφανο και τη Νάρα. 

Τα τέσσερα αδέλφια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christopher Papakaliatis (@christopherpapakaliatis)

Στις αρχές της καριέρας του, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υποδύθηκε τον ρόλο του “Τζίμη” στη σατιρική σειρά του Λάκη Λαζόπουλου “Δέκα Μικροί Μήτσοι”, που προβαλλόταν μέχρι και το 2001.

Τη σεζόν 1993-1994 έπαιξε στη δραματική σειρά “Αναστασία” της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Το 1994 συμμετείχε σε δύο επεισόδια της αστυνομικής σειράς του Πάνου Κοκκινόπουλου “Ανατομία ενός Εγκλήματος” και σε ένα επεισόδιο της σειράς “Εσύ Αποφασίζεις“.

Τη σεζόν 1996-1997 πρωταγωνίστησε σε δύο σειρές: τη δραματική σειρά “Βαμμένος Ήλιος” και στο δεύτερο κύκλο της σειράς “Ντόλτσε Βίτα”, υποδυόμενος το ρόλο του Χάρη.

Ακολούθησε η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη “Άγγιγμα ψυχής” τη σεζόν 1998-1999.

Το 1999, σε ηλικία 24 ετών έγραψε το πρώτο του σενάριο με τίτλο “Η ζωή μας μια βόλτα“.

Η επιτυχία της πρώτης δικής του τηλεοπτικής δουλειάς, έδωσε το πράσινο φως για μια σειρά από τηλεοπτικές παραγωγές, που είχαν την υπογραφή του. Ακολούθησαν η δραματική σειρά “Να με προσέχεις“, η τηλεταινία με τίτλο “Τρεις ευχές”, η σειρά “Κλείσε τα μάτια” στην οποία έκανε την πρώτη του απόπειρα ως σκηνοθέτης, αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία κάποιων επεισοδίων του δεύτερου κύκλου της σειράς. και τη σκηνοθεσία του τρίτου κύκλου.

Μετά από μία σεζόν αποχής από την τηλεόραση, επέστρεψε τη σεζόν 2005-2006 με τη σειρά “Δυο Μέρες Μόνο“. Τη σεζόν 2009-2010 έγραψε την πέμπτη του σειρά, με τίτλο “4”. Το 2012 δήλωσε πως έχει αντιληφθεί τις “εκπτώσεις” των παραγωγών σειρών της ιδιωτικής τηλεόρασης και έτσι στράφηκε στον κινηματογράφο, που ήταν η μεγάλη του αγάπη.

Τα Χριστούγεννα του 2012 έκανε πρεμιέρα η πρώτη του κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο “Αν…” Η ταινία ξεπέρασε τις πωλήσεις 532 χιλιάδων εισιτηρίων.

Τα Χριστούγεννα του 2015 προβλήθηκε η δεύτερη κινηματογραφική του δουλειά σε σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή και με πρωταγωνιστή τον ίδιο, με τίτλο “Ένας άλλος κόσμος” (Worlds Apart). Η ταινία απέσπασε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, θεωρήθηκε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια και επίσης προβλήθηκε και στο εξωτερικό στο 2017. Στα πλαίσια της προώθησης της ταινίας, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ταξίδεψε σε περισσότερες από 15 πόλεις της Ελλάδας (στα πλαίσια Q&A) αλλά και στο εξωτερικό (σε διάφορες πρεμιέρες της ταινίας). Στην Ελλάδα, έκοψε περισσότερα από 500 χιλιάδες εισιτήρια.

Το 2017, έδωσε την φωνή του στον χαρακτήρα Batman στην ταινία κινουμένων σχεδίων The Lego Batman Movie, σε διανομή της Tanweer.

Τη σεζόν 2022, έπειτα από 11 χρόνια αποχής από την ελληνική τηλεόραση, έγραψε και σκηνοθέτησε την κοινωνική σειρά με τίτλο Maestro, που προβλήθηκε από το MEGA ενώ ήταν η πρώτη ελληνική σειρά που μπήκε στο Netflix.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christopher Papakaliatis (@christopherpapakaliatis)

Keywords
Τυχαία Θέματα