Βασιλική συνάντηση Κάρολου-William για τον νέο στρατιωτικό ρόλο – Τα δάκρυα του Harry

16:30 13/5/2024 - Πηγή: InStyle

Ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε τον γιο του πρίγκιπα William με κάθε επισημότητα, αφού αυτό το τετ α τετ ήταν στο πλαίσιο των βασιλικών καθηκόντων τους.

Ο βασιλιάς έφθασε σήμερα με ελικόπτερο για μια ειδική τελετή με τον πρίγκιπα William, όπου θα παραδώσει επίσημα τη διοίκηση του πρώην συντάγματος του πρίγκιπα Harry.

Ο 75χρονος μονάρχης απονείμει στον διάδοχό του τη θέση του αρχισυνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού,όπως είχε προαναγγελθεί,

στο Κέντρο Αεροπορίας Στρατού στο Middle Wallop του Hampshire. Ο William θα εκπροσωπήσει τo σύνταγμα της Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένης της πρώην μονάδας του αδελφού του – 662 Squadron.

Ο δούκας του Σάσεξ υπηρέτησε στο σύνταγμα ως πιλότος ελικοπτέρου Απάτσι στο Αφγανιστάν, και ήταν ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι θα αναλάμβανε τον ρόλο αυτό, μέχρι που πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από τη βασιλική ζωή το 2020.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο βασιλιάς θα έχει κοινή υποχρέωση με τον William για να παραδώσει τον ρόλο που κατείχε επί 31 χρόνια στον μεγαλύτερο γιο του.

Ο Κάρολος ανακοίνωσε τον Αύγουστο του περασμένου έτους ότι ο William θα διοριστεί ως αρχισυνταγματάρχης, ενώ παράλληλα θα παραχωρήσει στην πριγκίπισσα της Ουαλίας τρεις νέους ρόλους.

King Charles has handed over a senior military role to his son Prince William at a ceremony in a symbolic handing over of the baton.

Freeview 236, Sky 512, Virgin 604
Become a GB News Member: https://t.co/mNsRsGC8ef pic.twitter.com/WmpcpKsP1e

— GB News (@GBNEWS) May 13, 2024

Ένας βασιλικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Στο Κέντρο Αεροπορίας Στρατού στο Middle Wallop, η αυτού μεγαλειότητα ο βασιλιάς θα παραδώσει επίσημα τον ρόλο του αρχισυνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού στην αυτού βασιλική υψηλότητα τον πρίγκιπα της Ουαλίας.

“Τον Αύγουστο του 2023, ο βασιλιάς είχε την ευχαρίστηση να ανακοινώσει στρατιωτικούς διορισμούς, μεταξύ των οποίων και ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα γινόταν αρχισυνταγματάρχης του Αεροπορικού Σώματος Στρατού. Τον ρόλο αυτο κατείχε προηγουμένως η αυτού μεγαλειότητα ο βασιλιάς, ως πρίγκιπας της Ουαλίας, για 31 χρόνια“.

Η σπάνια αυτή κοινή εμφάνιση για τον βασιλιά και τον διάδοχό του έρχεται την ίδια ημέρα που ο Harry επιστρέφει από την περιοδεία του στη Νιγηρία με τη σύζυγό του Meghan Markle.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Tom Quinn δήλωσε στη Mirror: “Η ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου ότι ο πρίγκιπας Χάρι στερείται του ρόλου του ως αρχισυνταγματάρχης του Αεροπορικού Σώματος Στρατού είναι μια πραγματική κλωτσιά στα δόντια για τον γιο που πάντα ένιωθε περιθωριοποιημένος και υποτιμημένος.

“Αυτό που το κάνει πολύ χειρότερο είναι ότι ο ρόλος δίνεται στον ίδιο άνθρωπο που ο Harry θεωρεί ως την αιτία τόσων προβλημάτων του – τον αδελφό του.“

Και η ανακοίνωση έγινε σκόπιμα κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης του Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο για να έχει τον μέγιστο δυνατό αντίκτυπο, δείχνει στον Harry ότι πραγματικά δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος”.

Ο κ. Quinn πρόσθεσε ότι ο Harry “λέγεται ότι έκλαψε” όταν άκουσε τα νέα για την προαγωγή του William.

Keywords
Τυχαία Θέματα