Υποτόνος επιδερμίδας: Το μυστικό για να βρείτε τη σωστή απόχρωση foundation και concealer

Η επιλογή των σωστών χρωμάτων με βάση το χρώμα των μαλλιών, το χρώμα των ματιών και τους φυσικούς υποτόνους της επιδερμίδας θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σας και θα σας κάνει να λάμπετε από υγεία.

Για να ανακαλύψετε τις πιο κολακευτικές αποχρώσεις μακιγιάζ (ιδιαίτερα όταν μιλάμε για concealer ή foundation), είναι σημαντικό να βρείτε τον υποτόνο της επιδερμίδας σας. Είναι ζεστός, ψυχρός ή ουδέτερος; Η επιλογή των σωστών χρωμάτων με βάση το χρώμα των μαλλιών, το χρώμα των ματιών και τον φυσικό υποτόνο της επιδερμίδας θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σας και θα σας κάνει να λάμπετε.

Παρόλα

αυτά, η ανακάλυψή του υποτόνου μας δεν είναι πάντα η πιο εύκολη διαδικασία. Ευτυχώς, όμως υπάρχουν ενδείξεις που την καθιστούν πιο εύκολη. Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον δικό σας.

1. Κοιτάξτε το εσωτερικό του καρπού σας. Τι χρώμα τείνουν να έχουν οι φλέβες;

-Περισσότερο μπλε (ψυχροί υποτόνοι)

-Περισσότερο πράσινο (θερμοί υποτόνοι)

-Δεν είναι σαφές (ουδέτεροι υποτόνοι)

2. Ποια κοσμήματα σας ‘φωτίζουν’;

-Τα χρυσά ή μπρονζέ (θερμοί υποτόνοι)

-Τα ασημένια (ψυχροί υποτόνοι)

-Και τα δυο (ουδέτεροι υποτόνοι)

3. Βάλτε ένα λευκό χαρτί κάτω από το σαγόνι σας. Πώς δείχνει η όψη σας;

-Θαμπή και άτονη (θερμοί υποτόνοι)

-Φωτεινή και ξεκούραστη (ψυχροί υποτόνοι)

-Δεν έχει διαφορά (ουδέτεροι υποτόνοι)

4. Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σας όταν εκτίθεται στον ήλιο χωρίς αντηλιακό;

-Κοκκινίζει εύκολα (ψυχροί υποτόνοι)

-Παίρνει χρώμα αλλά μπορεί να κοκκινίσει μετά από κάποια ώρα παραμονής (ουδέτεροι υποτόνοι)

-Μαυρίζει (θερμοί υποτόνοι)

Θερμοί υποτόνοι

Η επιδερμίδα σας έχει στοιχεία κίτρινου, χρυσού και ροδακινί. Αυτό σημαίνει ότι τα μακιγιάζ με καφέ, χρυσές και χάλκινες αποχρώσεις σας ταιριάζουν απόλυτα. Επίσης, τα foundations που τείνουν περισσότερο προς το κίτρινο και το χρυσό θα αναδείξουν το χρώμα σας. (Κάποια brands προσθέτουν το γράμμα “C” πριν από τον αριθμό της απόχρωσης.)

Ψυχροί υποτόνοι

Η επιδερμίδα σας έχει στοιχεία μπλε και ροζ. Τα ψυχρά χρώματα, όπως η οικογένεια των μπλε, μωβ και πράσινου είναι ιδιαίτερα κολακευτικά για εσάς. Τα foundations που σας ταιριάζoυν έχουν ροζ απόχρωση. (Κάποια brands προσθέτουν το γράμμα “C” πριν από τον αριθμό της απόχρωσης.)

Ουδέτεροι υποτόνοι

Ούτε θερμός ούτε ψυχρός – είναι ακριβώς στη μέση. Αυτό σημαίνει ότι κάθε απόχρωση, ανεξαρτήτως εάν είναι θερμή ή ψυχρή, θα συμπληρώσει τον τόνο σας. Το ίδιο ισχύει για τα foundations. (Πολλά brands έχουν αρχίσει να προσθέτουν στις σειρές τους τα τελευταία χρόνια την ουδέτερη κατηγορία αποχρώσεων, όσον αφορά στα foundation και τα concealer).

Keywords
Τυχαία Θέματα