Spiegel: Εισήγηση Κομισιόν για κατάργηση βίζας για τους Τούρκους

Την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση προστίθενται να εισηγηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Spiegel.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η Κομισιόν θέλει να ανοίξει τον δρόμο για την κατάργηση της υποχρεωτικής βίζας για την Τορυκία, εφόσον όμως η χώρα εκπληρώσει τις επόμενες ημέρες όσο
το δυνατόν περισσότερες από τις 72 αναγκαίες προϋποθέσεις. Μέχρι στιγμής, η Τουρκία έχει υλοποιήσει περίπου 50 σημεία που απαιτούνται.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι βασικό εμπόδιο για μια θετική εισήγηση στο θέμα της βίζας θεωρούνται οι τουρκικοί αντιτρομοκρατικοί νόμοι, με την Κομισιόν να κάνει λόγο για «λευκή επιταγή για τις τουρκικές αρχές ασφαλείας».

Όπως αναφέρει το Spiegel, οι προσπάθειες αυτές της Επιτροπής έχουν να κάνουν με την επιθυμία του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να μην αποτύχει η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό. Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν τηρεί επικριτική στάση απέναντι στην «αυταρχική» συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο θέμα της κατάργησης της βίζας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα