Αίγυπτος: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 45 τραυματίες από φωτιά σε εκκλησία

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί και 45 οι τραυματίες από φωτιά που ξέσπασε στο εσωτερικό εκκλησίας στην πόλη της Γκίζας στην Αίγυπτο, όπως δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε γεννήτρια την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε, σύμφωνα με τις πηγές.

Ο

Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, «Έχω δώσει οδηγίες σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, άμεσα, για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό και να παράσχουν κάθε υγειονομική περίθαλψη στους τραυματίες».

«Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων»

Φόβους προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί από τους νεκρούς μπορεί να είναι παιδιά, λόγω ύπαρξης νηπιαγωγείου μέσα στην εκκλησία.

Μια γεννήτρια που εξερράγη πιστεύεται ότι προκάλεσε τη φωτιά, η οποία στη συνέχεια προκάλεσε ταραχή.

#BREAKING 35 killed, 45 injured in a fire inside a church in Giza region, Egypt pic.twitter.com/zTm1UKLx9W

Guy Elster (@guyelster) August 14, 2022

Multiple casualties & dozens were injured in a fire that broke at a Church in #Egypt, Health Ministry reported on Sunday.. pic.twitter.com/DpDkwVgyT4

— Ayman Mat News (@AymanMatNews) August 14, 2022Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών 

Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών από πυρκαγιά σε εκκλησία στην Γκίζα της Αιγύπτου, εκφράζει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εξωτερικών.

Εξίσου, εκφράζει εγκάρδια συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες

Deeply saddened by the tragic loss of life in a fire at a church in Giza, Egypt.Our heartfelt condolences to the bereaved families &wishes for a swift recovery to the injured. At this difficult time,#Greece stands in full solidarity w/our close friends the people &Gov't of #Egyptpic.twitter.com/dgVgZV04Pt

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) August 14, 2022

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠΟΥ: Μετονομάζει την ευλογιά των πιθήκων λόγω ανησυχίας για στιγματισμόΕκτός μηχανικής υποστήριξης ο Σαλμάν ΡούσντιΓάζα: Τρία νεογέννητα λιονταράκια σκορπούν χαρά εν μέσω πολέμου
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αίγυπτος, Τουλάχιστον 35,aigyptos, toulachiston 35