Ανίτα Πάλενμπεργκ: Η ιστορία της θρυλικής μούσας των Rolling Stones

Ο Κιθ Ρίτσαρντς φτάνει στην πρεμιέρα της νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων των Beatles «Yellow Submarine» με την Ανίτα Πάλενμπεργκ στο London Pavillion Cinema, στις 17 Ιουλίου 1968.

Η Magnolia Pictures έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ της ταινίας «Catching Fire:

The Story of Anita Pallenberg» που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 3 Μαΐου, για τη θρυλική μούσα των Rolling Stones. Την «διαβολική ξελογιάστρα», όπως την αποκαλούσαν, καθώς κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να διαλύσει το Βρετανικό συγκρότημα.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον δίνει τη τη φωνή της στην Πάλενμπεργκ, καθώς το ντοκιμαντέρ βασίζεται στα ανέκδοτα απομνημονευμάτα της.

Στην ταινία εμφανίζονται τα παιδιά της Μάρλον και Άντζελα, καθώς και ο πατέρας τους, Κιθ Ρίτσαρντς. 

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Αλέξις Μπλουμ και Σβετλάνα Ζιλ. 

Η Ανίτα Πάλενμπεργκ γεννήθηκε στη Ρώμη, κατά τη γερμανική κατοχή, τον Ιανουάριο του 1944. Ο πατέρας της ήταν Ιταλός ταξιδιωτικός πράκτορας και καλλιτέχνης και η μητέρα της Γερμανίδα γραμματέας. Μετά την αποβολή της από το γερμανικό οικοτροφείο στο οποίο φοιτούσε, σε ηλικία 16 ετών, ξεκίνησε το modelling, πρώτα στην Ιταλία και αργότερα στη Νέα Υόρκη -όπου και μπήκε στον κύκλο του Factory του Andy Warhol.

Υπήρξε ηθοποιός (μεταξύ άλλων έχει εμφανιστεί στην ιδιοσυγκρασιακή Performance του Νίκολας Ρεγκ και στη θρυλική καλτ Barbarella του Ροζέ Βαντίμ) και fashion icon τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. 

Γνώρισε τους Stones το 1965, όταν έδιναν μια συναυλία στο Μόναχο. Σύντροφος αρχικά του μπασίστα των Rolling Stones, Μπράιαν Τζόουνς, κι έπειτα του Κιθ Ρίτσαρντς, με τον οποίο παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά, η Πάλενμπεργκ ήταν μια γυναίκα-θύελλα, ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και πάθος, που έζησε τη ζωή στο μάξιμουμ. 

Απεβίωσε το 2017, αλλά εξακολουθεί να εμπνέει ως σύμβολο χειραφέτησης, δυναμισμού και larger than life ταπεραμέντου. 

Το ντοκιμαντέρ, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών 2023, προβλήθηκε στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Με πληροφορίες από Variety

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ«Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα»: Μυστικές ιστορίες των γυναικών της ΘεσσαλίαςΤο comeback του Τζέρεμι Ρένερ: Πρώτο teaser της 3ης σεζόν του «Mayor of Kingstown»Μιχάλης Σεβαστέρης: Δεν ήξερα ότι μπορεί να μουδιάσει το σώμα σου επειδή λες αστεία σε αγνώστους
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανίτα Πάλενμπεργκ, Rolling Stones,anita palenbergk, Rolling Stones