Ελληνικές υπηρεσίες δείχνει για τη διαρροή η WSJ. Διαψεύδει το Wikileaks

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η διαρροή, από το Wikileaks, της φερόμενης συνομιλίας μεταξύ Βελκουλέσκου με Τόμσεν, ενώ αρκετοί σχολιάζουν το έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, με την Wall Street Journal (WSJ) να υποστηρίζει πως πίσω από τη διαρροή κρύβονται οι ελληνικές αρχές.

Η αμερικανική εφημερίδα δείχνει τις ελληνικές υπηρεσίες και αποδίδει τον ισχυρισμό της στο ορθογραφικό λάθος όσο αφορά στο όνομα της Βελκουλέσκου

«Ο αναγραμματισμός του ονομάτος
Velculesku ως "VELKULESCOU" υποδηλώνει πως το έγγραφο έχει γραφτεί από κάποια ελληνική υπηρεσία" αναφέρει με tweet του ο οικονομικός αναλυτής επί ευρωπαϊκών θεμάτων Marcus Walker, ο οποίος έχει έδρα το Βερολίνο και την Αθήνα.

IMF leak: misspelling of Velculescu as "VELKOULESKOU" suggests transcript was written by a Greek service. https://t.co/oiUIIcHLGl

— Marcus Walker (@MMQWalker) April 2, 2016

Επιπλέον, ο Walker σημειώνει πως η διαρροή αυτή δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έχει σκοπό να συζητήσει για το θέμα του χρέους, αλλά και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικεντρώνει στο να αποφύγει τα ιδιαίτερα επίπονα μέτρα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όλα τα παραπάνω, καταλήγει ο Αμερικανός, δείχνουν πως δεν φαίνεται πιθανή μια συμφωνία σύντομα.

Leaked IMF call looks like a weird Greek attempt to scapegoat own best friend on debt talks https://t.co/oiUIIcHLGl

— Marcus Walker (@MMQWalker) April 2, 2016

IMF leak shows 1. Merkel still won't talk about debt, 2. Tsipras still focused on short-term avoidance of pain, 3. no deal soon

— Marcus Walker (@MMQWalker) April 2, 2016

Τέλος, ο Marcus Walker παρατηρεί πως, ο μέχρι πρότινος σύμμαχος της Αθήνας στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους λειτουργεί ο αποδιοπομπαίος τράγος και εκτιμά πως πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, με το να στοχεύει το ΔΝΤ, δεν αντιμετωπίζει την ελάφρυνση χρέους ως επιβράβευση. Το μόνο που επιδιώκει είναι μειώσει τα δημοσιονομικά μέτρα και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.

IMF leak: Tsipras targeting IMF shows he no longer sees debt relief as the prize. Only diluting the fiscal measures &completing the review.

— Marcus Walker (@MMQWalker) April 2, 2016

Απάντηση του Wikileaks

Ωστόσο στον δημοσιογράφο απαντά το Wikileaks απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς λέγοντας: «Ωραία θα ήταν αλλά η ορθογραφία (η οποία προέρχεται από τον ελληνικό Τύπο) και το κείμενο είναι δικό μας».

@MMQWalker That would be nice, but the transcript and the spelling (derived from the Greek press) is ours.

WikiLeaks (@wikileaks) April 2, 2016

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην κυβέρνηση έπειτα από τις αποκαλύψεις του Wikileaks. Επικοινωνία με ΠτΔ και τους πολιτικούς αρχηγούς

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα