ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένος κατά 10,7% ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας

Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας κατά το Β' τρίμηνο του 2016 παρουσιάζει μείωση κατά 10,7% σε σύγκριση με το Β΄τρίμηνο 2015 (15.178 και 17.000 αντίστοιχα), έναντι μείωσης 8,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2015 προς το 2014.

Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα αφορά στις κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον, δηλαδή σε αυτές που θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Γενικότερα, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης
έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον. Οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς. Δεν θεωρούνται κενές οι θέσεις που θα καλυφθούν από μαθητευόμενους χωρίς αμοιβή, εργολάβους, προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με αποδοχές ή χωρίς αποδοχές και εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα