Κινητοποιήσεις αγροτών: Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας-Αποκλεισμός Ε.Ο. στα Μουδανιά

Eurokinissi

Παρατεταγμένα παραμένουν εδώ και μέρες τα τρακτέρ σε αρκετές περιοχές της χώρες με τους αγρότες να είναι σε αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης καθώς στις 6:30 μμ θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν θέσει οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα.

Σήμερα, 24ωρο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ πραγματοποιούν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν

παραταχθεί τουλάχιστον 50 τρακτέρ, ενώ προς την πλατεία κατευθύνονται και άλλα καθώς και αγρότες από τα γύρω χωριά της Λάρισας. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η σημερινή κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη με την συμμετοχή τρακτέρ και αγροτών από χωριά της Λάρισας, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες δεν βρισκόταν στις κινητοποιήσεις.

Αύριο έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο με κάλεσμα στους φορείς με στόχο την συμπαράσταση αλλά και ενημέρωση του κόσμου για το τι ζητάνε οι αγρότες. Από κει και πέρα οι ίδιοι θα αποφασίσουν τι θα κάνουν σε σχέση με την πορεία των αντιδράσεων τους, αν δηλαδή θα μετακινηθούν στοιχισμένα προς τον κόμβο Πλατύκαμπου που ήδη υπάρχουν συγκεντρωμένα τρακτέρ από τις προηγούμενες μέρες

Στη Χαλκιδική οι αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής στα Μουδανιά, κίνηση ενδεικτική των προθέσεών τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Αύριο στις 11.00 το πρωί στα Κουφάλια έχει προγραμματιστεί σύσκεψη όλων των μπλόκων της Κεντρικής Μακεδονίας για το τι μέλλει γενέσθαι. Η συνάντηση θα διεξαχθεί στην αίθουσα συμβουλίου του Δημαρχείου.

Μεγάλη κινητοποίηση προγραμματίζεται και ενόψει της έκθεσης Agrotica που ξεκινά την προσεχή εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες ζητούν να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις και να δοθούν πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε και για το ποσό που θα αποζημιωθούν σε σχέση με τις καταστροφές που προκάλεσε στις περιουσίες τους και στις υποδομές τους οι κακοκαιρίες Elias και Daniel  Ηλίας με τις τεράστιες και καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή. Ένα επίσης μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους αγρότες είναι  το τι θα γίνει με τη νέα ΚΑΠ και με αυτά που προβλέπονται αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστούν. 

«Προσωπικά είμαι κατά του κλεισίματος των δρόμων. Πρέπει να βρεθεί κονδύλι 4 δισ. ευρώ να συγροτήσουμε τη Θεσσαλία» είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Μπατζελή, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Τον Ιούνιο έχουμε ευρωεκλογές. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς εκεί πρέπει να απαντήσουν. Καταψηφίστε τους: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Related...Γιατί οι αγρότες στην Ευρώπη κατεβαίνουν στους δρόμους με τα τρακτέρΣτους δρόμους οι Ευρωπαίοι αγρότες: Χάος σε Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες - Τι ζητούν
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κινητοποιήσεις, Κατεβαίνουν, Λάρισας - Συνεχείς,kinitopoiiseis, katevainoun, larisas - synecheis