Κρήτη: Ναυάγιο ανοιχτά των Καλών Λιμένων με μετανάστες – Συνελήφθησαν 7 διακινητές

Επτά άτομα συνελήφθησαν ως διακινητές παράτυπων μεταναστών, μετά τον εντοπισμό, τα ξημερώματα του Σαββάτου (18/5) λέμβου με 25 αλλοδαπούς που κινδύνευαν να ναυαγήσουν, ενώ έπλεαν στην θαλάσσια περιοχή νοτίως των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι μετανάστες, ανάμεσά τους 2 γυναίκες και 2 ανήλικα κορίτσια, είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Ζύγι της Κύπρου

το απόγευμα της 13ης Μαΐου με προορισμό την Ιταλία. Για το ταξίδι της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή είχαν πληρώσει στους διακινητές 3.000 ευρώ ο καθένας.

Όμως, δεν κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους. Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, Ιεράπετρας και Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου για ύπαρξη λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων.

Στην περιοχή έσπευσαν 2 περιπολικά σκάφη και όχημα του Λιμενικού, ενώ ενημερώθηκαν και παραπλέοντα αλιευτικά. Η λέμβος εντοπίστηκε από ένα περιπολικό σκάφος και οι συνολικά 32 αλλοδαποί επιβαίνοντες (28 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 ανήλικα κορίτσια) περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων. Ακολούθως, οδηγήθηκαν, συνοδεία αστυνομικών των ΤΑΕ Μεσαράς και με τη συνδρομή του Δήμου Φαιστού, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Από την έρευνα που ακολούθησε από το γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέκυψε ότι από τους 32 αλλοδαπούς 7 είχαν αναλάβει διακριτούς ρόλους για τη διακίνηση των υπόλοιπων 25 και συνελήφθησαν ως διακινητές. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παράνομης εισόδου στη χώρα, διευκόλυνσης, έκθεσης, σύστασης συμμορίας και πρόκλησης ναυαγίου. Η λέμβος μεταφοράς των μεταναστών βυθίστηκε.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑΚαιρός: "Τυλιγμένοι" στην αφρικανική σκόνη και με θερμοκρασίες σταθερά άνω των 30°CΕντυπωσιακό αγκυροβόλιο στη Σίφνο: Πλοίο δένει μετά από μανούβρα από τον καπετάνιο (βίντεο)Έκρηξη χειροβομβίδας τα ξημερώματα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας
Keywords
Τυχαία Θέματα