Κυβέρνηση για αγρότες: Δεν εξετάζονται πρόσθετα μέτρα, οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς δεν ικανοποιήθηκαν από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τοποθετήθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ για το θέμα των αγροτών και των κινητοποιήσεών τους.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

και το 2024 αλλά και σε αυτά που μειώνουν το ενεργειακό κόστος, υπογράμμισε ότι «η οικονομία της χώρας βελτιώνεται γι’ αυτό και είμαστε σε θέση να διαθέσουμε αυτό το πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών. Οι πόροι όμως που έχουμε στην διάθεσή μας δεν είναι ανεξάντλητοι γι’ αυτό και δεν εξετάζονται επιπρόσθετα μέτρα.»

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι «δεν υπάρχει λογική σύγκρουσης με τους αγρότες», εκτίμησε ότι δεν θα σημειωθούν πιο έντονες μορφές κινητοποιήσεων και επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει με πράξεις ότι είναι δίπλα στην κοινωνία και σε επαγγελματικές ομάδες, εξηγώντας ότι εργάζεται και εκτός συνόρων.

«Η χώρα μας ζητά να επανεξεταστούν στοιχεία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και να εξετάσουμε, που μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις με στόχο μια ομαλότερη προσαρμογή  στις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις της πράσινης γεωργίας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης.

Ερωτηθείς για πιθανή συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον Πρωθυπουργός, κάτι που αποτελεί αίτημα τους μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης οι οποίες δεν τους ικανοποίησαν, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι δεν έχει οριστεί μία τέτοια συνάντηση, ούτε ξέρει αν θα γίνει. «Δεν γνωρίζω για κάποια συνάντηση», αρκέστηκε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Χαλκιδική: Μπλόκο αστυνομικών στους αγρότεςΕπίδομα θέρμανσης: Τελευταία ημέρα για την υποβολή αιτήσεων - Τα ποσάΒόμβα στη Σταδίου: Φόβοι για νέο χτύπημα εν αναμονή της προκήρυξης
Keywords
Τυχαία Θέματα