Λύση στην μυστηριώδη εξαφάνιση της Mary Pultz: Ταυτοποίηση των λειψάνων της μετά από 56 χρόνια

.

Τα ανθρώπινα λείψανα που εντοπίστηκαν πριν από τέσσερις δεκαετίες σε μια παραλία της Φλόριντα ανήκουν σε μια γυναίκα από το Μέριλαντ που εξαφανίστηκε το 1968 και υποτίθεται ότι εξαφανίστηκε μαζί με τον τότε φίλο της.

Το μυστήριο της Mary Alice Pultz λύθηκε τελικά την περασμένη εβδομάδα, όταν το γραφείο του σερίφη της Φλόριντα δήλωσε ότι είχε εντοπίσει τα λείψανα που βρέθηκαν σε τάφο στο Crescent Beach, 80 χλμ

νότια του Jacksonville, τον Απρίλιο του 1985, αναφέρει το Guardian.

Οι ερευνητές υπέθεταν εδώ και καιρό ότι τα λείψανα ανήκαν σε κάποιον ή κάποια που είχε δολοφονηθεί, αλλά δεν είχαν στοιχεία για το ποιος ήταν το θύμα, μέχρι που το γραφείο του σερίφη της κομητείας του St John έστειλε δείγματα οστών στο Othram, ένα ιδιωτικό εργαστήριο στο Τέξας, για να αναπτύξει ένα προφίλ DNA.

Αυτό αργότερα ταίριαξε στην Pultz μέσω μιας βάσης δεδομένων γενεαλογίας με τον γιο της στην Αριζόνα και την αδελφή της στη Βιρτζίνια.

«Η αρχική έρευνα αποκάλυψε ότι το θύμα ήταν μια λευκή γυναίκα, πιθανώς μεταξύ 30 και 50 ετών τη στιγμή του θανάτου της», ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας St John σε δελτίο τύπου της 8ης Μαΐου. «Λόγω των συνθηκών, ο τρόπος θανάτου προσδιορίστηκε ως ανθρωποκτονία».

Οι εργάτες είχαν ανακαλύψει τα λείψανα σε έναν ρηχό τάφο ενώ έχτιζαν μια πεζογέφυρα στην παραλία. Ο θάνατός της ίσως συνδέεται με τον τότε φίλο της, John Thomas Fugitt.

Ο Fugitt είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να είχαν δολοφονήσει την  Pultz, αλλά πέθανε στη φυλακή αφού καταδικάστηκε για τη δολοφονία του συγκατοίκου του το 1981 στη Georgia.

«Οι ντετέκτιβ έμαθαν ότι ο Fugitt, ο οποίος ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο Billy Joe Wallace, καταδικάστηκε σε θάνατο στην Georgia σε σχέση με τη δολοφονία ενός άνδρα συγκατοίκου το 1981», ανέφερε το γραφείο του σερίφη στην ανακοίνωση. «Ο Fugitt πέθανε στη φυλακή πριν από την εκτέλεσή του».

Πώς ακριβώς σκοτώθηκε ο Pultz παραμένει ασαφές. Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι είχε τρύπες στο κρανίο της, υποδεικνύοντας ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο μετά το 1968.

Related...Φλόριντα: Ρινοδέλφινο διαγνώστηκε με γρίπη των πτηνώνΦλόριντα: Εξιχνιάστηκε δολοφονία βετεράνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μετά από 56 χρόνιαΑλιγάτορας 2,5 μέτρων είχε «κατασκηνώσει» σε σπίτι γυναίκας στη Φλόριντα (βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Λύθηκε, Mary Pultz, Ταυτοποιήθηκαν,lythike, Mary Pultz, taftopoiithikan