Μητσοτάκης: Ανίκανη να διαχειριστεί το προσφυγικό η κυβέρνηση. Επιβεβλημένη η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών

Ανίκανη να διαχειριστή το προσφυγικό είναι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Η μέχρι τώρα στάση της δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνεδρίαση που είχε ργ Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Όπως ο ίδιος τόνισε, η κυβέρνηση «οφείλει να αξιοποιήσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των
Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Ακόμα, θα πρέπει να «εξασφαλίσει καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και να διασφαλίσει ότι η Νατοϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με την FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι υπάρχοντες ευρωπαϊκοί πόροι, ενώ θα πρέπει να ζητηθεί έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ακόμα, όπως ο ίδιος τόνισε, η κυβέρνηση θα πρέπει να «αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και για τη στήριξη του τουριστικού της προϊόντος».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε τέλος ότι είναι επιβεβλημένη η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

«Η κρίση και η αντιμετώπισή της απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όχι βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές, που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της. Είναι νωπές, άλλωστε, οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού. Δεν θα επιτρέψουμε νέα ολέθρια λάθη», κατέληξε.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα