Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Ο δρόμος σας προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε προεκλογική περιοδεία στην Ημαθία

Νέο ηχηρό μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βόρεια Μακεδονία, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Κρίστιαν Μιτσόσκι, ο οποίος ανέφερε πως αποτελεί συνταγματικό του δικαίωμα να αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία και αν η Ελλάδα διαφωνεί με αυτό, μπορεί να προσφύγει στη Χάγη».

Μιλώντας σε πολίτες της Βέροιας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρωθυπουργός

ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ ήταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά από την στιγμή που ψηφίστηκε δεσμεύθηκε ότι θα την εφαρμόσει και προειδοποίησε τα Σκόπια τονίζοντας πως «ο δρόμος σας προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και τα μνημόνια που προβλέπονται δεν θα κυρωθούν μέχρι να συμμορφωθείτε».

Αναφορά έκανε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημειώνοντας ότι είναι καλύτερο να υπάρχει διάλογος και ότι στο πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία του δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσει τις ελληνικές θέσεις και να διορθώσει τον Ταγίπ Ερντογάν όπου χρειαζόταν, φέρνοντας ως παράδειγμα την αναφορά στην μουσουλμανική μειονότητα.

Ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια ενώ μίλησε και για τις ευρωεκλογές«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την κρισιμότητα των ευρωεκλογών και ανέδειξε θέματα που προχώρησαν λόγω και της ελληνικής παρέμβασης, όπως τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος και την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εμείς θα αποφασίζουμε ποιους θα δεχόμαστε στη χώρα και όχι οι άθλιοι διακινητές». Όπως επεσήμανε, πρόκειται για ευρωπαϊκές αποφάσεις αλλά που επηρεάζουν τη χώρα. Μιλώντας για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της ΝΔ, αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως στην συνέχιση του Ταμείου Ανάκαμψης, στη δημιουργία κοινού αμυντικού ευρωπαϊκού ταμείου και σε σύστημα αεράμυνας που θα θωρακίσει τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, κάτι που θα ενισχύσει και την Ελλάδα. «Ποιος θέλετε να κάνει τις διαπραγματεύσεις την επόμενη μέρα; Ποια κυβέρνηση; Ποιος πρωθυπουργός;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν παίζει κανείς με την Ορθοδοξία, δεν υπάρχει χριστιανόμετρο»

Παραμένοντας στο προεκλογικό κλίμα σημείωσε πως από τις εκλογές θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα ενώ υπογράμμισε ότι «η αντιπολίτευση έχει συνταχθεί στο να “κοντύνει” τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε «πατριώτες, πολεμοχαρείς» που είναι στα δεξιά της παράταξης αλλά και σε πολιτικές δυνάμεις που προτάσσουν το θέμα της πίστης. «Δεν παίζει κανείς με την Ορθοδοξία, δεν εργαλειοποιεί κανείς την πίστη, δεν υπάρχει χριστιανόμετρο», τόνισε μεταξύ άλλων και κάλεσε τους πολίτες να γυρίζουν την πλάτη σε αυτές τις πολιτικές δυνάμεις.

Αιχμές άφησε και για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, κάνοντας αναφορά σε κλίμα τοξικότητας και πόλωσης κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και σε λεφτόδεντρα που υπόσχεται στους πολίτες.

«Η τοξικότητα καταστρέφει τις σχέσεις εμπιστοσύνης στην κοινωνία» σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει εχθρότητα στην πολιτική. «Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είμαστε εχθροί», υπογράμμισε εξηγώντας ότι «όταν αντιμετωπίζουμε την πολιτική σαν πόλεμο μόνο άσχημα πράγματα θα προκύψουν για τη χώρα» ενώ δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του στέλνοντας νέο μήνυμα κατά της αποχής και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια των ευρωεκλογών.

Στο χωριό Ριζώματα Ημαθίας παρουσιάστηκε το "Ψηφιακό Σχολείο" και το "Ψηφιακό Φροντιστήριο"«Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα κάνει τη διαφορά»

Πριν επισκεφθεί τη Βέροια ο πρωθυπουργός είχε πάει στα Ριζώματα, χωριό στο Ημερήσιο Γυμνάσιο του οποίου παρουσιάστηκε το Ψηφιακό Σχολείο. Όπως είπε, στο σχολείο αυτό έχουν τοποθετηθεί ήδη διαδραστικοί πίνακες. Συνολικά έως τώρα έχουν τοποθετηθεί 20.000 τέτοιοι πίνακες σε διάφορα σημεία της χώρας ενώ έως το τέλος του έτους θα τοποθετηθούν άλλες 36.000. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για μία επανάσταση που συντελείται, τόνισε ότι «αυτό το οποίο νομίζω ότι θα κάνει πραγματικά την διαφορά είναι το ψηφιακό φροντιστήριο για τα παιδιά που προετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις. Θέλουμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ψηφιακό φροντιστήριο στα παιδιά της Γ’ Λυκείου για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Αυτό θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2024, προφανώς είναι δωρεάν.  Είναι πολύ έμπειροι οι καθηγητές οι οποίοι θα διεξάγουν αυτά τα μαθήματα. Θα υπάρχει η διαδραστική δυνατότητα, αν είναι λίγοι μαθητές θα μπορούν να απαντώνται οι ερωτήσεις και εκείνη την ώρα, αν είναι περισσότεροι θα απαντώνται μετά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούςΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Γεραπετρίτης: Νομικό κείμενο με τεράστια προβλήματα η Συμφωνία των Πρεσπών, διαφωνώ θεμελιωδώςEurostat: Στο 3,2% επιστρέφει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,4% στην ΕΕΦορολογικές δηλώσεις:Λάθη και καθυστερήσεις στην αυτοματοποιημένη διαδικασία - Τι να προσέξουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα