Πέθανε ο λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης

Έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο καλός του φίλος, συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος, ο οποίος με ανάρτηση στο facebook -και μία φωτογραφία του συνθέτη με τον Γιώργο Μαργαρίτη στο στούντιο- σημειώνει ότι ο συνθέτης πέθανε από κορονοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, ο Τάκης Μουσαφίρης είχε αναρρώσει πρόσφατα από τον κορονοϊό, αλλά νικήθηκε από ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε τους τελευταίους έξι μήνες.

Γεννημένος

στα Γιάννενα από μουσική οικογένεια, ο Τάκης Μουσαφίρης ήρθε στην Αθήνα σε νεαρή ηλικία, δουλεύοντας αρχικά σε μπουάτ όπου τραγουδούσε με την κιθάρα του.

Στην καριέρα του συνεργάστηκε -δίνοντας τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες- με τον Στράτο Διονυσίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, την Ρίτα Σακελαρίου, τον Μιχάλη Μενιδιάτη, τον Γιώργο Μαργαρίτη, τη Δούκισσα, τον Τόλη Βοσκόπουλο, την Πίτσα Παπαδοπούλου.

''Παει'' κι ο Τακης μας! Ο κορωνο'ι'ος δεν αστειευεται ! (στη ΦΩΤΟ, στο studio, ο Μουσαφιρης με τον Γιωργο Μαργαριτη)Καλο ταξιδι, φιλε Τακη..

Δημοσιεύτηκε από Petros Vagiopoulos στις Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

Μεταξύ αυτών τα τραγούδια, Κάνε κάτι να χάσω το τρένο, Πες μου που πουλάν καρδιές, Ένα τραγούδι πες μου ακόμα, Ο Ταξιτζής, Μυστικέ μου Έρωτα, Σ′ αγαπώ ακόμα, Εγώ ο ξένος, Ένα λεπτό περιπτερά, Χιονάνθρωπος, Άγνωστε φίλε, Έγω να δεις, Το σ′ αγαπώ δεν το λέω, Λέγε μου σ′ αγαπώ, Οι Ξενύχτες, Εμείς οι δύο.

ΚΚΕ: Η δημιουργία του θα συνεχίσει να ζει, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται, αγαπούν, νιώθουν και υποφέρουν

«Ο Tάκης Μουσαφίρης ήταν ένας από τους κορυφαίους της λαϊκής μας μουσικής. Στα τραγούδια του έκφρασε με απαράμιλλη αυθεντικότητα, συγκίνηση και συναίσθημα, τους καημούς και τις αγωνίες των λαϊκών ανθρώπων, κερδίζοντας ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Η δημιουργία του θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο στη συνείδηση των δικών του γενιών, αλλά και των επόμενων, ”δεν έχει πει αντίο ακόμα… ακόμα ζει” και θα συνεχίσει να ζει, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται, αγαπούν, νιώθουν και υποφέρουν» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Τάκη Μουσαφίρη.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά του λύπη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Keywords
Τυχαία Θέματα