Πέθανε ο πρώτος ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο

Ο πρώτος ζωντανός ασθενής που έλαβε γενετικά τροποποιημένο νεφρό από χοίρο πέθανε δύο μήνες μετά την επέμβαση, ανακοίνωσε το νοσοκομείο των ΗΠΑ που την πραγματοποίησε.

«Το Mass General είναι βαθιά θλιμμένο για τον ξαφνικό θάνατο του Rick Slayman. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν αποτέλεσμα της πρόσφατης μεταμόσχευσής του», ανέφερε το νοσοκομείο της Βοστώνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το Σάββατο.

Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, οι χειρουργοί του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης τον Μάρτιο μεταμόσχευσαν

με επιτυχία το γενετικά επεξεργασμένο νεφρό χοίρου στον Slayman, ο οποίος ήταν τότε 62 ετών και έπασχε από νεφροπάθεια τελικού σταδίου, αναφέρει ο Guardian.

«Ο  Slayman θα θεωρείται για πάντα φάρος ελπίδας για αμέτρητους μεταμοσχευμένους ασθενείς σε όλο τον κόσμο και είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη και την προθυμία του να προωθήσει τον τομέα της ξενομεταμόσχευσης», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Οι ελλείψεις οργάνων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο και το Mass General δήλωσε τον Μάρτιο ότι υπήρχαν περισσότεροι από 1.400 ασθενείς στη λίστα αναμονής του για μεταμόσχευση νεφρού.

Ο νεφρός χοίρου που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταμόσχευση παραχωρήθηκε από μια εταιρεία βιοτεχνολογίας της Μασαχουσέτης που ονομάζεται eGenesis και είχε τροποποιηθεί ώστε να αφαιρεθούν επιβλαβή γονίδια χοίρου και να προστεθούν ορισμένα ανθρώπινα γονίδια, σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Ο  Rick Slayman, ο οποίος έπασχε από διαβήτη τύπου 2 και υπέρταση, είχε λάβει μεταμοσχευμένο ανθρώπινο νεφρό το 2018, αλλά άρχισε να αποτυγχάνει πέντε χρόνια αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε,pethane