"Σώμα μου, επιλογή μου!". Ξανά στους δρόμους οι γυναίκες των ΗΠΑ για τα απολύτως αυτονόητα

Η ανακοίνωση της απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ πως δεν αναγνωρίζεται πλέον ως συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα αυτό στην άμβλωση, αν και αναμενόταν εδώ και εβδομάδες προκάλεσε ηλεκτροσόκ από άκρη σε άκρη στη χώρα. 

Γυναίκες, άνδρες όλων των ηλικιών βγήκαν σους διάδρομους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση που διαγράφει τους αγώνες σειράς γενεών και καταδικάζει τις γυναίκες σε παράνομες, επικίνδυνες πρακτικές για τον τερματισμό της κύησης θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους. 

Πολιτείες

των ΗΠΑ από χθες θυμίζουν κάτι από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, της εποχής των μεγάλων μαζικών κινητοποιήσεων των γυναικών για το δικαίωμα στην άμβλωση, την εργασία, τις ίσες αμοιβές κ.α. Και όπως φαίνεται από χθες, μια νέα τεράστια κινητοποίηση αρχίζει που φέρνει τη μισή χώρα απέναντι στην άλλη. Σε αυτή δηλαδή του πουριτανισμού, της θρησκοληψίας, του ακραίου συντηρητισμού, του λαϊκισμού. 

ΣΧΕΤΙΚΑΟι καλύτερες χώρες για να ζει μια γυναίκα, οι χειρότερες και η (χαμηλή) αξιολόγηση της ΕλλάδαςΝτ. Τραμπ για την απόφαση του Αν. Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις: «Είναι θέλημα Θεού»Μπάιντεν: "Η υγεία και η ζωή των γυναικών των ΗΠΑ βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο"
Keywords
Τυχαία Θέματα